Scandalul colacilor secuiești în Baia Mare! Mare dispută între edili

Colacii secuiești au fost motiv de discordie între Primarul din Baia Mare și viceprimarul UDMR, care a înlăturat tricolorul României de pe standurile cu bunătăți gastronomice de la un eveniment local.

Primarul Cătălin Cherecheș (sursa foto Pixabay & Facebook/ colaj Click!)
Primarul Cătălin Cherecheș (sursa foto Pixabay & Facebook/ colaj Click!)

Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, s-a enervat la culme când a venit în inspecție la un eveniment din zonă și a văzut că pe standurile cu colaci secuiești era scris doar în limba maghiară. Cherecheș a pus, așadar, steaguri cu tricolorul românesc pe fiecare tarabă.

Viceprimarul István Zsolt Pap a dat însă ordin ca tricolorul să fie înlăturat, situație care a iscat o mare dispută cu edilul Municipiului Baia Mare. Drept urmare, primarul Cătălin Cherecheș i-a retras toate atribuțiile lui István Zsolt Pap.

Vreau să le spun că Baia Mare se numește Baia Mare și denumirea oficială este Baia Mare. Din curtoazie, din eleganță, din frățietate mai acceptăm să se mai scrie în stânga, dreapta, Nagybánya, dar orașul se numește Baia Mare.

 Cu tot respectul, pentru toți care cunosc limba chineză, rusă, italiană sau franceză într-un oraș, care se numește Baia Mare și care se află în România, lucrurile stau în felul următor: dacă eu mă duc să cumpăr pâine, acolo unde mă duc scrie mare și lat pâine, nu kenyér, iar dacă nu vor să schimbe din kenyér în pâine, atunci unde scrie kenyér să pună steagul românesc. Atunci înțeleg că pot intra și eu, român, acolo. Dar dacă scrie numai în ungurește, înseamnă că nu e și pentru mine, românul ăsta care e un papagal care trebuie să citească prin dicționare ce scriu ei în limba maghiară”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș. 

Află care a a fost reacția liderilor UDMR de pe Adevărul.ro, unde poți citi toată știrea. 

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
culori brazi 2022
concediul de odihnă
FotoJet (1) jpg
foto1 ElenaB jpg
filme de craciun
lemne de foc shutterstock
Tanar biciuit in Indonezia FOTO AFP/ Getty Images
image
image
image
image
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg