Scandalul colacilor secuiești în Baia Mare! Mare dispută între edili

Ultima actualizare:

Colacii secuiești au fost motiv de discordie între Primarul din Baia Mare și viceprimarul UDMR, care a înlăturat tricolorul României de pe standurile cu bunătăți gastronomice de la un eveniment local.

Primarul Cătălin Cherecheș (sursa foto Pixabay & Facebook/ colaj Click!)
Primarul Cătălin Cherecheș (sursa foto Pixabay & Facebook/ colaj Click!)

Primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, s-a enervat la culme când a venit în inspecție la un eveniment din zonă și a văzut că pe standurile cu colaci secuiești era scris doar în limba maghiară. Cherecheș a pus, așadar, steaguri cu tricolorul românesc pe fiecare tarabă.

Viceprimarul István Zsolt Pap a dat însă ordin ca tricolorul să fie înlăturat, situație care a iscat o mare dispută cu edilul Municipiului Baia Mare. Drept urmare, primarul Cătălin Cherecheș i-a retras toate atribuțiile lui István Zsolt Pap.

Vreau să le spun că Baia Mare se numește Baia Mare și denumirea oficială este Baia Mare. Din curtoazie, din eleganță, din frățietate mai acceptăm să se mai scrie în stânga, dreapta, Nagybánya, dar orașul se numește Baia Mare.

 Cu tot respectul, pentru toți care cunosc limba chineză, rusă, italiană sau franceză într-un oraș, care se numește Baia Mare și care se află în România, lucrurile stau în felul următor: dacă eu mă duc să cumpăr pâine, acolo unde mă duc scrie mare și lat pâine, nu kenyér, iar dacă nu vor să schimbe din kenyér în pâine, atunci unde scrie kenyér să pună steagul românesc. Atunci înțeleg că pot intra și eu, român, acolo. Dar dacă scrie numai în ungurește, înseamnă că nu e și pentru mine, românul ăsta care e un papagal care trebuie să citească prin dicționare ce scriu ei în limba maghiară”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș. 

Află care a a fost reacția liderilor UDMR de pe Adevărul.ro, unde poți citi toată știrea. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net