Şcolile din Adelaide, orfelinate pentru puii koala! Sute de voluntari s-au mobilizat pentru a-i salva
Scâncetele stinse şi lacrimile calde impregnate în blăniţa pârjolită de foc sunt felul în care micuţii koala încearcă să exprime mut şocul prin care au trecut. Incendiile de vegetaţie din Australia care au mistuit peste 11,3 milioane de hectare şi au ucis peste un miliard de animale au şocat planeta. Şcolile din Adelaide s-au transformat în orfelinate pentru koala.
Scene desprinse din Apocalipsa australiană a Animalelor au şocat întreg mapamondul! Însă în inima unei ţări care arde de mai bine de cinci luni a apărut un licăr de speranţă.
28 de oameni au pierit în incendiile de vegetaţie, peste 3.000 de case au fost mistuite de pârjol şi 11 milioane de hectare au fost devastate. Zilele trecute, Australia s-a confruntat cu o grindină năprasnică şi peste New South Wales s-au abătut ploi apocaliptice.
Şuvoaiele violente de apă au distrus peste 50 de case şi au afectat 300 de gospodării. În acest peisaj dezolant, zeci de vountari din Adelaide îşi continuă misiunea: îi îngrijesc ca pe proprii copii pe orfanii de koala, salvaţi din tufişurile transformate în veritabile ruguri.
Scene emoţionante la adăpost
Peste 50.000 de koala au pierit în dezastru, după ce habitatul lor a fost înghiţit de văpăi.
Ursul cu pungă, care este un marsupial erbivor, este prea lent pentru a putea fugi din calea pârjolului. Un koala trăieşte în sălbăticie între 13 şi 18 ani şi la maturitate poate atinge greutatea de 15 kg.
La centrele Koala Rescue deschise în şcoli gimnaziale, cantine sau adăposturi sociale vin mii de voluntari şi sute de mii de oameni din întreaga lume donează bani şi trimit medicamente şi mâncare pentru orfanii vitregiţi de soartă.
Dezastrul de după erupţia vulcanului
Mii de cai, porci, vaci, capre şi găini au pierit după ce au fost înghiţite de norul piroclastic provocat de erupţia vulcanului filipinez Taal, care a avut loc duminică. Localnicii de pe insula Luzon au fugit la scurt timp după ce s-a auzit prima explozie a vulcanului format în mijlocul unui lac de acumulare format la rândul lui într-un alt crater. Cercetătorii au emis avertismente cu privire la o eventuală erupţie încă din data de 8 ianuarie, dar localnicii au ignorat-o. Taal a erupt ultima oară în 1911, când consecinţele au fost devastatoare la nivel mondial. Vulcanologii filipinezi nu au ridicat starea de alertă cu privire la Taal, mai mult decât atât, ei au subliniat că ”monstrul” continuă să arunce cu dioxid de sulf în aer și pune în pericol viețile omenești. Sinistrații de pe insula groazei nu au voie să revină la casele lor din cauza pericolului.