Scriitorul genial care a scăpat miraculos din două accidente aviatice. A fost căsătorit de patru ori și a avut o amantă cu 30 de ani mai tânără

Hemingway este scriitorul care a supraviețuit la două accidente aviatice, în anul 1954, care l-au lăsat cu arsuri și sângerare internă. Totul a ieșit la suprafață printr-o scrisoare lăsată de Ernest Hemingway. Romancieru declara că brațul său drept „a fost ars până la os” și „ar avea crampe”, în timp ce mâna stângă și degetele i-au fost de asemenea arse.

Ernest Hemingway Foto: theguardian.com
Ernest Hemingway Foto: theguardian.com

Ce a povestit Ernest Hemingway despre accident

O scrisoare de patru pagini despre care se spune că a fost scrisă de Ernest Hemingway, după ce a supraviețuit la două prăbușiri de avion s-a vândut cu peste 200.000 de dolari. Romancierul american și soția sa, Mary Hemingway, au supraviețuit unui accident de avion în Murchison Falls din Uganda, în timpul unei vizite turistice pe care cuplul a făcut-o în ianuarie 1954. Familia Hemingway și alți supraviețuitori au fost salvați cu barca - și au fost duși la Lacul Albert din Butiaba, Uganda, potrivit Nate D. Sanders Auctions.

Când cuplul s-a urcat ulterior într-un avion de salvare, aeronava a luat foc și s-a prăbușit în timpul decolării, dar ambele Hemingway au supraviețuit. În scrisoarea acum vândută, Hemingway s-a adresat avocatului său, Alfred Rice, și a scris că întâmpină dificultăți în scris, deoarece ar fi suferit arsuri de gradul trei. Romancierul a susținut că brațul său drept „a fost ars până la os” și „ar avea crampe”, în timp ce mâna stângă și degetele i-au fost de asemenea arse.

Ce i-a mai scris Hemingway avocatului său

Alte leziuni pe care Hemingway le-a suferit și pe care a căutat să le trateze în Europa au inclus un rinichi drept „rupt” și un „rănit” și ficatul și splina, care au contribuit la sângerare internă, i-a scris Hemingway avocatului său.

Între timp, soția lui Hemingway se lupta cu „un mare șoc” și lupte de memorie, potrivit scrisorii romancierului. „Această vânzare remarcabilă a scrisorii scrise de mână a lui Ernest Hemingway nu numai că oferă o legătură tangibilă cu întâlnirile aproape fatale ale autorului legendar, dar subliniază și fascinația de durată față de capitolele aventuroase ale vieții sale ”, a declarat Nate Sanders, proprietarul Nate D. Sanders Auctions, într-un declaraţie.

 De cine s-a îndrăgostit Ernest Hemingway

O serie de scrisori trimise de Ernest Hemingway către o femeie cu 30 de ani mai tânără decât el, pe nume Adriana Ivancich, au fost publicate în 2018, într-un volum semnat de Andrea di Robilant, scriitor şi jurnalist italian, anunţă The Guardian. Ivancich ar fi cea datorită căreia scriitorul a reuşit să  scrie romanul „Bătrânul şi marea”, premiat cu premiul Pulitzer în 1953.

Hemingway era căsătorit cu Mary Welsh, cea de-a patra lui soţie când, în 1948, călătorea cu ea la Veneţia unde se îndrăgostea de Adriana Ivancich, o tânără de 19 ani. Iubirea platonică pentru tânără şi problemele maritale pe care le avea cu Mary îl vor inspira să scrie „Dincolo de râu şi între copaci”, publicată în 1950, primită însă foarte prost de critici. 

Când a întâlnit-o pe Adriana Ivancich, scriitorul s-a simţit ca şi cum „l-a lovit fulgerul”, emoţie ce anunţa debutul unei prietenii strânse care avea să se întindă pe o perioadă de opt ani.

Într-o scrisoare din aprilie 1956, Ivancich îi scrie lui Hemingway că bărbatul cu care speră să se căsătorească „nu vrea să îţi mai scriu şi nu vrea să-mi mai scrii nici tu”. Subliniază cuvintele, adăugând că „(acest lucru- n.r) m-a făcut să sufăr…şi mă va face mereu să mă simt tristă…Am încercat orice (ştii cât te iubesc). Nici lacrimile, nici cuvintele nu l-ar putea face să se răzgândească. Nu am crezut niciodată că ar putea fi un adio între mine şi tine”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
ADIDDB cercetare dezvoltare inovare testare drone 11 result webp
cana cafe istock jpg
casa le fin california jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net