Scriitorul Horia-Roman Patapievici: „Conducătorii nu trebuie iubiți”

Scriitorul Horia-Roman Patapievici (66 de ani) a făcut dezvăluiri, în cadrul podcastului „Fain&Simplu”, prezentat de Mihai Morar (41 de ani), despre influnceri, conducătorii țării – Ion Iliescu și Traian Băsescu, și de ce este important să avem idealuri.

Horia-Roman Patapievici în podcastului „Fain&Simplu” al lui Mihai Morar / Foto: Captură video
Horia-Roman Patapievici în podcastului „Fain&Simplu” al lui Mihai Morar / Foto: Captură video

Întrebat de Mihai Morar (41 de ani), în cadrul podcast-ului „Fain&Simplu”, pe cine a urât în această viață, scriitorul Horia-Roman Patapievici (66 de ani), a oferit un răspuns simplu, spunând că nu l-a urât, dar l-a detestat pe fostul președinte al României – Ion Iliescu.

„L-am detestat, dar nu l-am urât (...) Când urăști, vrei ca ființa aproapelui tău să se destrame. E ceva teribil ura, de fapt. Ori asta, lui Ion Iliescu nu i-am dorit, dar l-am detestat. L-am detestat pentru că ne-a întârziat. Unul dintre motivele pentru care nu am fost geniali după Revoluție a fost și Ion Iliescu, dar acum, îmi dau seama că, el era expresia faptului că noi nu eram geniali, nu era cauza, nu el ne-a împiedicat, noi ne-am împiedicat”, i-a explicat Horia-Roman Patapievici lui Mihai Morar.

Însă, scriitorul Horia-Roman Patapievici a ținut să menționeze și că s-a întristat atunci când a aflat că fostul președinte, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securității, iar conducătorii nu ar trebui să fie iubiți de către popor: „M-a întristat foarte mult. Conducătorii nu trebuie iubiți!”.

De ce este important să avem idealuri: „Cheia vieții este ceea ce ne ridică în sus, să știți. Și când ne distrăm, căutăm tot ceea ce ne ridică în sus. (...) Mereu e același lucru pentru om și cheia omului este ceea ce îl ridică în sus, așa că, avem nevoie de idealuri pentru că, cheița omului este acest mecanism: ceea ce ne ridică în sus. Vrei să fi fericit? Ce e aia fericirea? «Lift me up» (melodia artistului Moby)”, i-a mai spus scriitorul Horia-Roman Patapievici.

În prezent, Horia-Roman Patapievici promovează artă prin intermediul casei de licitații Artmark, pe care o conduce. El a lucrat cu 3 președinți și a suportat cu greu atacul mediatic. Retras de 11 ani din viața publică, Horia-Roman Patapievici a ales să se adâncească în lumea ideilor și a artei.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net