Secretele lui Nero, cel mai crud împărat din istorie. A castrat un băiat și s-a căsătorit cu el și și-a executat propria mamă

Ultima actualizare:

Nero este cunoscut astăzi ca unul dintre cele mai scandaloase figuri ale Imperiului Roman, fiind unul dintre împărații ale căror fapte au fost catalogate drept nebunești. 

Împăratul Nero a fost un personaj extrem de controversat Foto: Facebook
Împăratul Nero a fost un personaj extrem de controversat Foto: Facebook

Împăratul Nero s-a născut în anul 37 e.n, în apropiere de Roma, Italia. A devenit cunoscut datorită mamei sale, fiica împăratului de la vremea aceea. 

Există multe aspecte neobișnuite despre viața așa-zisului „împărat nebun”, care a șocat prin multe dintre acțiunile sale, însă pe departe, viața sa amoroasă reușește să șocheze chiar și în zilele noastre.

Serbările din casa lui Nero se transformau în adevărate orgii sexuale

Cum era un iubitor al opulenței și al luxului, Nero și-a dorit un cămin pe măsura personalității sale. Așa a apărut Domus Aurea, un palat imens unde împăratul își organiza petrecerile și întâlnirile și se putea desfăta în voie, fără să-i fie teamă că supușii săi vor afla vreodată ce se întâmplă în spatele ușilor închise.

Se spune că ospețele sale durau chiar și câteva zile, iar invitații săi făceau excese de mâncare și băutură, semn că împăratul era o gazdă foarte generoasă. Pe lângă cantitățile uriașe de alimente și alcool care erau consumate, serbările din casa suveranului se transformau în adevărate orgii sexuale, pe care acesta le privea cu multă plăcere.

Nero și-a dorit cu orice preț trupul unei virgine 

Într-o zi, Nero și-a dorit trupul unei virgine, iar ea nu a avut încotro decât să i se supună cu umilință. În perioada respectivă, acesta era unul dintre cele mai grave păcate pe care le putea săvârși un bărbat, însă cine se putea opune dorințelor lui Nero, cel care deținea puterea absolută. 

Nero și-a ucis mama

Printre femeile pe care le-a dorit împăratul Nero s-a numărat și mama sa, Agrippina Minor Iulia, care în cele din urmă a sfârșit ucisă chiar de cel căruia i-a dăruit viața. Se spune că era o femeie plină de calități și cu un aspect fizic deosebit, care ar fi cucerit orice bărbat.

Nero se pare că a moștenit setea de puterea chiar de la mama sa, al cărei caracter este descris ca fiind adesea brutal, mai ales atunci când cineva îndrăznea să stea în calea planurilor sale.

Prima soție a lui Nero a sfârșit alungată și decapitată

Împăratul Nero, după ce căpătase atâta putere, nu mai avea niciun motiv să se comporte cuviincios cu cea cu care își unise destinul în fața supușilor săi, așa că nu a ezitat să o înșele.

Și-a trăit aventurile departe de căminul conjugal, însă în cele din urmă s-a îndrăgostit nebunește de una dintre amantele sale, Poppaea Sabina. Octavia stătea în calea iubirii lor, așa că trebuia cu orice preț eliminată.

Nero a castrat un bărbat și apoi s-a căsătorit cu el

Pentru cineva cu puterea și reputația maniacală a împăratului Nero, a fost probabil ușor să se plictisească să-și îndeplinească toate capriciile. Poate de aceea Nero a transformat un băiat nevinovat într-un eunuc și apoi a legat nodul. Băiatul, Sporus, a fost îmbrăcat ca o femeie în voal pentru ceremonia oficială, iar perechea s-a dus chiar în Grecia la o lună de miere romantică.

Cum a murit Nero

Nero a pierdut puterea în anul 68, în urma revoltelor din Imperiu. Acesta a fost părăsit de toată lumea și s-a scuns într-o vilă de la marginea Romei. Înainte de a fi capturat, a ordonat unui apropiat să-l înjunghie în gât, lovitură care i-a fost fatală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inundatii debite apa jpg
WhatsApp Image 2024 10 05 at 19 57 30 jpeg
toamna unsplash jpeg
Street food in Thailanda (@Shutterstock) jpg
apocalipsa  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
foto1 femeie bani shutterstock 310127312 jpg
fratii menendez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net