Secretul ouălor perfecte pentru Paște. Ce trebuie să pui în vopsea, ca să nu se decoloreze pe coaja lor
Ne mai desparte mai puțin de o lună până la Paște, iar deja trebuie să începem să ne pregătim pentru sosirea acestuia. Printre obiceiurile tradiționale de Paște se numără și vopsitul ouălor, care în fiecare an, reușește să ne dea bătăi de cap.
Paștele este însoțit de o mulțime de tradiții, noi toți fiind deja familiarizați cu acestea. De la masa tradițională, la lumina luată de la biserică, cu toții am crescut cu aceste obiceiuri și suntem mândri să le ducem mai departe alături de familiile noastre.
Însă, cu siguranță știm de asemenea că există și multă muncă în spatele acestor tradiții, nici să nu mai pomenim de cheltuială, care parcă mai mult ca în oricare alt an, anul acesta încearcă să ne împiedice de a ne bucura de cele mai vechi obiceiuri.
Printre mulțimea de obiceiuri de Paște este și tradiționalul vopsit de ouă. Fie că ne gândim la frumoasele ouă încondeiate, ce trec deja pragul într-o adevărată artă, sau la ouăle vopsite în diverse culori, sau, pentru cei ce preferă să rămână loiali celor mai vechi tradiții, ouă vopsite doar roșu, vopsitul ouălor este una din cele mai bine împământenite tradiții de Paște.
Din nefericire, este și una dintre tradițiile care ne pot da cele mai mari bătăi de cap. Cu toții ne amintim, cu siguranță următorul scenariu: pregătim bucuroși ouăle, vopselele, scufundăm fericiți oul în vopsea, iar după câteva minute, surpriză, acesta este scos având o culoare pală, care nu are nimic din ce speram noi.
Secretul pentru o culoare intensă a ouălor
Decât să vă enervați fix înainte de Paște și să mai și dați banii pe vopsele din comerț a căror calitate este din ce în ce mai slabă, sfatul cel mai bun este de a vă pregăti vopseaua în mod natural, în casă! Acest lucru nu este doar mult mai sănătos și natural, dar culorile ouălor dumneavoastră vor fi garantat superbe!
De exemplu, pentru roșu, tăiați două sfecle în bucăți mari și puneți-le la fier într-un litru de apă. Nu uitați să adăugați și două linguri de oțet alb, iar, apoi, fierbeți ouăle alături de sfeclă. Pentru albastru, tot ce vă trebuie este o varză roșie pe care o veți fierbe în 2 litri de apă, cu 3 linguri de oțet. După ce soluția s-a mai răcit, puneți ouăle (deja fierte!) în ea, până când capătă culoarea dorită. Culoarea galbenă, pe de altă parte, o puteți obține din cojile de ceapă. Vă vor trebui cam 5 cepe mari pentru fiecare zece ouă pe care le vopsiți. Puneți cojile de ceapă, alături de ouă, în 2 litri de apă și fierbeți-le la foc mic! După 15 minute, totul ar trebui să fie gata!
Folosind aceste trucuri naturale, veți obține, cu siguranță, culori de invidiat! De asemenea, dacă totuși optați pentru vopseaua de ouă din comerț, musai trebuie să puneți o lingură de oțet în ea, să nu se decoloreze.