Sexul, un mijloc de a obţine plăcere. Anxietatea de performanţă sexuală poate diminua dorinţa de a avea contact intim

Ultima actualizare:

    Anxietatea sexuală de performanţă poate diminua dorinţa de a avea contact intimfoto: shutterstock
Anxietatea sexuală de performanţă poate diminua dorinţa de a avea contact intimfoto: shutterstock

Sexul nu trebuie privit ca pe o datorie, o performanţă, un maraton. Este înainte de toate un mijloc de a obţine plăcere şi apropiere între parteneri. Dintre cauzele psihice frecvent implicate în disfuncţia erectilă (mai ales la bărbaţii tineri, sanătosi, apţi fizic pentru un contact sexual), anxietatea de performanţă sexuală este poate cea mai frecventă cauză a disfuncţiei erectile la aceştia.

Anxietatea poate duce la pierderea erecţiei şi la imposibilitatea continuarii actului sexual

Anxietatea randamentului sexual este rezultatul unei gândiri negative. Se naște în mintea ta și tot acolo ar trebui să moară. Nu penisul e cel care-ți cauzează problema ci creierul. Iar acest lucru se poate întâmpla și din cauza unor așteptări deloc realiste: de la tine, de la partener, de la sexul în sine sau de la alți factori. Pentru a preîntâmpina acest lucru, fii mai realist!

Pentru bărbați, prestația sexuală are un mare impact asupra propriului ego. Când apar probleme de acest gen, stima de sine scade considerabil. Ei se tem că nu sunt capabili să-şi satisfacă pe deplin partenera în timpul partidelor de sex. Anxietatea sexuală de performanţă poate diminua dorinţa de a avea contact intim.

Această problemă este specifică bărbaţilor, provenind dintr-o tensiune psihică privind randamentul sexual în pat. Un bărbat complexat de propria virilitate, care se simte supus unei presiuni de a performa impecabil între aşternuturi, devine mai puţin dornic de intimitate şi mai predispus stărilor de apatie, care se manifestă prin senzaţii de oboseală cu care de cele mai multe ori justifică de regulă amânarea partidelor intime.

Soluţia, în acest caz, este punerea unui accent mai mare asupra intimităţii şi gesturilor romantice, decât asupra actului intim propriu-zis. Îmbrăţişările, mângăierile şi alte gesturi tandre stimulează apropierea între parteneri şi ajută la relaxarea psihicului, un pas important în contracararea efectelor produse de presiunea performanţei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net