Sfaturi în bucătărie: Cum să tai ananasul
Click! îți oferă sfaturi în bucătărie cu adevărat utile în viața de zi cu zi. Ananasul poate fi tăiat foarte ușor, dar și servit într-un mod original și ingenios. Urmărește videoclipul, Diana Bart știe cum se poate acest lucru.
Diana Bart a mai testat un truc din categoria sfaturi în bucătărie. A tăiat un ananas uriaș fără prea mare efort, urmând niște instrucțiuni foarte simple.
Sfaturi în bucătărie: ananasul poate fi servit în propria coajă
Ananasul se taie pe din două pe un fund de lemn, folosind un cuțit mare și foarte bine ascuțit. Fiecare jumătate se mai taie o dată în două, astfel încât ananasul a fost împărțit în patru părți egale. Apoi, fructul se taie urmărind cu lama cuțitului linia cojii. Acum se poate felia, după preferință, în fâșii mai subțiri sau mai groase.
Feliile astfel obținute se împing cu ajutorul degetelor una spre stânga, alta spre dreapta și tot așa. În acest fel, puteți servi ușor câte o felie, direct din ananas, având coaja pe post de platou. Iată unul dintre cele mai utile sfaturi în bucătărie.
Sfaturi în bucătărie: Ananasul poate fi consumat în orice anotimp
Acest fruct poate fi cumpărat atât din piață, cât și din supermarket și este accesibil. Consumat în stare proaspătă sau din conserve, ananasul aduce multe beneficii organismului, așadar este bine să fie introdus în dieta zilnică! Iată câteva motive:
- Tratează inflamaţiile şi indigestia. Bromelaina - o enzimă conținută de ananas - favorizează digestia şi împiedică balonarea. Dar se regăseşte numai în fructul proaspăt, care ar fi bine să fie consumat înainte de o masă copioasă. Dacă urmărești seria de sfaturi în bucătărie oferite de Click vei afla mai multe astfel de ponturi utile.
- Îmbunătăţeşte funcţionarea creierului. Ananasul este o sursă foarte importantă de zaharuri naturale, care asigură glucoza esenţială organismului.
- Previne formarea cheagurilor de sânge. Bogat în cupru, acest fruct tropical previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase. Cuprul stimulează foarte mult producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Niște sfaturi în bucătărie despre cum poți folosi ananasul în alimentația zilnică găsești tot pe Click!
- Previne afecţiunile oculare. Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare.
- Conţine compuşi anticancerigeni. Câteva felii de ananas proaspăt asigură doza zilnică recomandată de vitamina C şi 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine sunt importante în dieta zilnică, deoarece protejează celulele sănătoase de ameninţarea temuților radicali liberi care favorizează apariţia cancerului. Nu rata și alte sfaturi în bucătărie prezentate de Diana Bart, pentru Click!
- Întăreşte oasele. Datorită conţinutul de mangan, întăreşte atât oasele, cât şi ţesuturile conjunctive.