Sfaturi în bucătărie: cum se curăță usturoiul
În fiecare săptămână, Diana Bart (33 de ani) oferă sfaturi în bucătărie, în emisiunea „Click! Poftă bună!” pe care o prezintă sâmbătă de sâmbătă, la Prima TV, de la ora 10.30. Usturoiul este un ingredient des folosit la gătit, dar și foarte greu de curățat.
Emisiunea „Click! Poftă bună!” a revenit cu cel de-al doilea sezon la Prima TV. În fiecare ediție, Diana Bart prezintă cele mai utile sfaturi în bucătărie. Ca și în primul sezon, ea va găti împreună cu o vedetă, o reţetă delicioasă. De asemenea, Andrei Ţandără, bucătarul rezident al emisiunii, propune meniuri delicioase, care pot fi preparate cu uşurinţă în orice bucătărie, nu doar în restaurante.
Sfaturi în bucătărie: curăță usturoiul fără să te murdărești
După ce a găsit pe Internet un truc de curățare al usturoiului, Diana Bart și-a dorit să-l testeze. La capitolul sfaturi în bucătărie, Diana a demonstrat că, într-adevăr, se poate curăța usturoiul fără bătăi de cap, fără să te murdărești. Tot ce trebuie să faci este să pui cățeii de usturoi într-un borcan, să pui capacul și apoi să începi să agiți recipientul, timp de câteva secunde.
Este incredibil, dar adevărat. Cojile de usturoi au căzut ca prin minune și asta fără să te chinuiești să le cureți cu un cuțit sau să zdrobești usturoiul. Trucul a fost testat de Diana Bart și funcționează 100%. Este unul dintre cele mai prețioase sfaturi în bucătărie, având în vedere că usturoiul este foarte des folosit atât de de gospodine, cât și de bucătari.
Sfaturi în bucătărie: de ce e bun usturoiul
În lunile ianuarie și februarie se înregistrează cele mai multe cazuri de răceală și gripă, așa că în mod deosebit în această perioadă se recomandă folosirea usturoiului. Așadar, trucul din aceast videoclip este unul dintre cele mai utile sfaturi în bucătărie. Usturoiul conţine atât de mulţi compuşi antivirali, încât este un adevărat întăritor al imunității. De altfel, are o lungă tradiţie ca medicament.
Egiptenii îl recomandau la gătit, pentru că se știa că oferă energie, grecii antici credeau că acesta că vindecă infecţiile şi îl foloseau și în tratarea leprei, iar romanii îl dădeau soldaţilor lor şi marinarilor, pentru a le creşte rezistenţa organismului. Științific, însă, abia în 1858 s-a demonstrat că usturoiul omoară bacteriile, potrivit unui studiu realizat de savantul francez Louis Pasteur.
Cercetările au continuat până în zilele noastre. Astfel, în iunie 2012, oameni de știință din cadrul Universității din Florida au descoperit că usturoiul creşte numărul limfocitelor T din sânge, fapt care joacă un rol important în creşterea imunităţii. Şi farmacologii de la Universitatea din California au descoperit că alicina, ingredientul care dă conferă mirosul puternic usturoiului, luptă împotriva infecţiilor.
La capitolul sfaturi în bucătărie Diana Bart a pregătit și alte dezvăluiri, pe care le va prezenta în fiecare sâmbătă, de la 10.30, în emisiunea „Click! Poftă bună!” de la Prima TV.