Sfaturi pentru a reda strălucirea «vechiturilor» din casa ta

Ultima actualizare:

    Uite cum să faci ca noi  vasele, mobila, ţesăturile
Uite cum să faci ca noi vasele, mobila, ţesăturile

În timp, toate se uzează. Dar nu-i nimic, nu trebuie să le arunci şi să-ţi iei altele. În doar câteva minute, cu produse din cămară, poţi curăţa şi reda strălucirea tuturor lucrurilor din casa ta.

Se cunoaşte o casă locuită şi un lucru folosit. Apar pete, zgârieturi, culorile îşi pierd din strălucire. Bineînţeles că vrem ca totul să arate ca nou, scos din cutie, numai că nu toată lumea îşi permite să-şi cumpere de fiecare dată produse noi. În definitiv, de ce să arunci bani aiurea, când poţi să redai strălucirea lucrurilor vechi?! Specialiştii de la Bright Side au demostrat că se poate şi ne dezvăluie aici câteva idei inspirate. 

  • Zgârieturile de pe tocătorul din plastic dispar dacă îl cureţi cu un burete abraziv înmuiat într-un amestec format din suc de lămâie şi sare.
  • Vasele de cupru se ard şi se înnegresc în timp. Le „scoţi faţă” curăţându-le cu sare şi oţet. Mai întâi presari sarea pe suprafaţa vizată, apoi stropeşti cu oţetul şi freci bine cu un burete abraziv. 
  • Arsura şi grăsimea uscată de pe pereţii şi grătarul cuptorului se elimină cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Prepară o pastă din bicarbonat şi apă, aplic-o pe toate suprafeţele din cuptor, las-o să acţioneze peste noapte, iar a doua zi curăţă mizeria uşor, cu un burete aspru. Vei obţine luciul de la început.
  • Petele de apă de pe mobilă dispar prin frecare cu pastă de dinţi (obligatoriu albă, niciodată gel). La petele dificile se adaugă şi puţin sodiu. Se lustruieşte apoi locul cu o cârpă moale. 
  • Tava aragazului, murdară de grăsime arsă, cu greu mai poate fi curăţată perfect. Nu şi dacă foloseşti o pastă din peroxid de hidrogen şi apă minerală. Las-o să acţioneze circa 30 de minute, apoi şterge şi clăteşte.
  • Canapeaua ta frumoasă din piele s-a zgâriat? Şterge locul afectat cu o dischetă înmuiată în ulei de măsline. Lasă uleiul să acţioneze circa o jumătate de oră şi, dacă zgârieturile sunt încă vizibile, repetă procedura.
  • După nenumărate spălări, prosoapele nu mai sunt aşa pufoase ca la început. Poţi să le redai aspectul de nou dacă le clăteşti cu apă şi sare. 
  • În cazul în care mobila de lemn a fost arsă cu ţigara sau cu fierul de călcat, aplică pe arsură o pastă obţinută din sare şi ulei de gătit. Freacă pata de arsură cu această soluţie şi las-o să acţioneze timp de câteva ore. Şterge apoi pasta cu o cârpă curată şi uscată, după care foloseşte soluţia ta obişnuită de şters praful. Arsurile serioase de pe mobilier necesită o operaţiune mai complexă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
spion roman jpg
carne de porc craciun jpg
bacalaureat jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
bucuresti storia jpg
femeie stranut  jpg
Mango Mannheim O6 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net