Şi-a construit navă spaţială ca să zboare pe o planetă imaginară
A cheltuit o căruţă de bani, dar şi-a văzut visul cu ochii! Spaniolul Lucio Ballesteros, de 87 de ani, a devenit celebru la nivel mondial datorită cărţilor sale SF, pieselor muzicale compuse şi canalului de YouTube pe care îl administrează. Recent însă, a apărut pe prima pagină a ziarului „El Pais” după ce şi-a inaugurat farfuria zburătoare din Montoedo, Spania. Visul acesta l-a costat 100.000 de euro.
Lucio Ballesteros nu s-a uitat la bani când a comandat proiectul farfuriei zburătoare pe care a construit-o pe proprietatea lui din Montoedo, Spania. Nava a costat 100.000 de euro şi a început lucrările încă din 2007, după ce a obţinut autorizaţia de construcţie.
Ciudăţenia are 20 de metri diametrul şi cântăreşte 1.200 de kilograme. Şi asta pentru că arhitectul a recomandat folosirea plăcilor aluminiu îmbinate între ele cu un adeziv puternic pe bază de metacrilat de metil.
Lucio Ballesteros a devenit personajul unui documentar realizat de compatriotul său, Xoel Mendez, şi a avut prilejul să explice de ce şi-a construit farfuria zburătoare. Extrem de dezinvolt, Ballesteros, în vârstă de 87 de ani, a explicat că „omenirea are nevoie să evolueze fizic şi psihic suficient de mult pentru a putea face să zboare această navă”.
Deşi nu are nici un fel de propulsie, construcţia bizară este menită să călătorească spre planeta 10/7, un corp ceresc fictiv despre care Ballesteros a scris în seria lui de romane science-fiction.
Spaniolul a explicat că planeta este populată de fiinţe care au o fizionomie asemănătoare oamenilor, dar cu o statură mai impunătoare. Ballesteros a explicat că numele planetei provine de la o simbolistică aparte: 10 înseamnă unirea cu Dumnezeu şi 7 provine de la cele şapte dimensiuni ale fiinţei umane. Nava spaţială este de fapt un soi de modul intergalactic care este pus în mişcare cu ajutorul capacităţilor telepatice de care dispune creierul uman.
Deşi mulţi au apreciat că locuinţa lui Ballesteros este o capodoperă arhitectonică modernă, romancierul a respins consideraţiile spunând că „omenirea este prea puţin evoluată pentru a-i înţelege utilitatea”.
Spaniolul susţine că mintea umană are capacitatea de a călători prin cosmos cu viteze care depăşesc viteza luminii, însă „omul contemporan nu ştie să îşi folosească această capacitate cu care a fost înzestrat, încă de la începuturi, de Creator”.
Însă până când Ballesteros va reuşi să îşi folosească puterea minţii pentru a-şi face casa să leviteze, el acceptă să fie vizitat de diferiţii curioşi care au auzit de grozăvenia construită de el.
A ridicat de unul singur o catedrală
Fostul călugăr spaniol Justo Gallego, de 92 de ani, a muncit neîncetat timp de aproape 57 de ani pentru a construi singur o catedrală.
Bărbatul din oraşul Mejorada del Campo şi-a început misiunea sfântă la 12 octombrie 1961, după ce tuberculoza l-a obligat să părăsească mănăstirea în care se retrăsese.
Catedrala Credinţei are 35 de metri înălţime şi este ridicată din donaţii şi cu banii din cutia milei.
Şi-a făcut o replică după Arca lui Noe
Olandezul Johan Huibers (60 de ani) a cheltuit 5 milioane de dolari pentru a construi o replică fidelă după ambarcaţiunea biblică de pe vremea potopului.
Iniţial, a vrut să construiască arca în Brazilia, dar a abandonat apoi ideea. El vrea ca anul viitor să plece din Krimpen aan de Ijssel, din Olanda către Israel.
Arca are 130 metri lungime şi o înălţime de 25 de metri şi a fost începută în 1993 şi finalizată în 2012.
Şi-a tras un avion Airbus-320 în grădină
Fermierul chinez Zhu Yue şi-a confecţionat în curtea lui un Airbus 320 care nu va zbura însă niciodată.
Bărbatul care face bani din plantaţiile lui de usturoi a cheltuit 374.000 de dolari pentru a cumpăra de la o fabrică din Kaiyuan structura de metal de care avea nevoie.
El a redus la scară aeronava cu o optime şi a folosit 60 de tone de oţel. Chinezul a fost ajutat de cinci vecini care în restul timpului muncesc cu ziua la fermă.