Singurul animal din lume care poate fi învățat să numere până la 30. Oamenii îl consideră urât și scuipă în sân când îl văd

 Corbul a demonstrat că este extrem de inteligent şi că are caracteristici despre care se credea până acum că sunt specifice doar oamenilor. Corbul poate fi învățat să numere până la 30 și poate să reproducă numeroase zgomote, cum sunt cele făcute de motoarele auto, alte păsări ori animale. Totodată, are o capacitate extrem de mare de adaptare. 

Corbul trăiește în medii variate Foto: Pixabay.com
Corbul trăiește în medii variate Foto: Pixabay.com

Corbii, extrem de inteligenți 

Corbii au, de mult timp, reputaţia de a fi unele dintre cele mai inteligente animale. Cercetări recente arată, însă că abilităţile lor cognitive întrec cu mult ceea ce se ştia deja. Corbul poate să memoreze fețe, poate comunica detalii cu alte păsări şi ştie să evite locurile periculoase. 

Dintre toate speciile de păsări, ciorile, corbii și papagalii prezintă raportul cel mai mare de volum între creier și corp. Când vine vorba de inteligenţă, aceste păsări depăşesc cu mult cimpanzeii şi delfinii. Corbii pot fi domesticiţi cu uşurinţă, reuşind să înveţe între 9 şi 20 de cuvinte. Interesant este că le pot folosi intenţionat, şi nu din reflex, aşa cum fac papagalii. Corbii pot învăța să număre chiar și până la 30. Mai mult, în captivitate, aceste înaripate reproduc numeroase zgomote, cum sunt cele făcute de motoarele auto, alte păsări ori animale. Ele sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a imita lupi şi vulpi.

Corbul, mediator între Cer și Pământ

Corbii se împerechează pe viaţă şi trăiesc alături de partener într-un teritoriu fix. Atunci când cresc, puii lor îşi iau zborul şi convieţuiesc cu alţii, până când se împerechează. În mitologia românească, corbul este o pasăre cu semnificații ambivalente. Pe de o parte, corbul prevestește nenorociri: moarte, boli, viscol, război. Pe de altă, este un mediator ceresc între elemente, între Cer și Pământ. În basmele românești, corbul apare deseori drept aliat al eroului.

În Japonia, corbul este considerat mesager divin și pasăre de bun augur, vestitor al victoriei și semn al virtuții războnice. În Coran, corbii sunt prezentați drept făpturile care i-au învățat pe oameni să își îngroape morții. În Africa, corbul are rol de călăuză și spirit protector, fiind considerat o pasăre care îi previne pe oamenii în privința posibilelor pericole.

Cum arată corbul 

Corbul este mult mai mare decât o cioară. La maturitate un corb comun are între 56 și 69 cm în lungime, cu o anvergură a aripilor de 115–130 cm. Are greutăți înregistrate în intervalul 0.69 – 1.63 kg, devenind una dintre cele mai grele cântătoare. 

În afara dimensiunii sale mai mari, corbul comun diferă de verii săi, ciorile, prin un cioc mai mare și mai greu, și o pană în formă de coadă. Vocabularul său este foarte vast și complex. În zbor penele produc un sunet scârțâitor care a fost asemănat cu un foșnet de mătase.

Unde trăiește corbul 

Corbii trăiesc într-un climat variat. Aceștia se găsesc în zonele foarte reci, dar și în habitatele temperate din America de Nord și de la Eurasia, în deșerturile din Africa de Nord și în insulele în Oceanul Pacific. În Insulele Britanice, ei sunt mai frecvente în Scoția, Țara Galilor, Anglia de nord și de vest a Irlandei. Corbii trăiesc în diverse habitate, de la zone cu zăpadă până la pădurile din munţi, fiind păsările cu cea mai mare răspândire geografică dintre toate înaripatele lumii. 

Cu ce se hrănesc păsările 

Corbii au un regim alimentar variat, fiind consumatori de resturi de peşte, carne, seminţe, fructe şi cadavre. Se numără printre puţinii prădători care pot trăi mulţi ani în sălbăticie – 17-18- şi până la 40 de ani în captivitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net