Care este cel mai inteligent animal din lume! A învins omul la un test banal

Există unele specii de animale cu o inteligenţă fantastică, iar unele dintre ele pot depăşi omul în unele cazuri. Un animal a reuşit la anumite teste de inteligenţă să întreacă oamenii! Cum a fost posibil aşa ceva şi despre cine vorbim, aflaţi acum!

banner iq test png

Ei bine, este vorba despre un cimpanzeu! Probabil răspunsul nu vă miră pentru că aceste primate sunt recunoscute pentru inteligenţa lor deosebită şi abilităţile de care dau dovadă. Cel mai inteligent, însă dintre cimpanzei este Ayumu! Animalul a fost catalogat de primatologul Fras de Waal, de la Universitatea Emory, Georgia ca fiind pe primul loc la „premiile Nobel pentru animale” când vine vorba despre inteligenţă.

Ayumu a reuşit să rezolve extrem de repede o sercină de memorie, depâşind astfel, copiii alături de care era supus la test.

Mai exact, animalul a trebuit să îşi amintească ordinea corectă a unei serii de numere apărute la întâmplare pentru 210 milisecunde. Se pare că cei mici nu au putut să ghicească la fel de repede seria de cifre apărute pe monitorul cu ecran tactil, precum cimpanzeul. 

Conform Discover Magazine cimpanzeii împart cu noi aproape 99 la sută din ADN. Avem același număr de degete la mâini și la picioare și avem același sistem nervos, mușchi și oase. Deși avem creiere mai mari, creierul cimpanzeului și cel uman sunt similare în ceea ce privește structura și funcția. Cimpanzeii se pot angaja în gândirea abstractă și rațională. Utilizarea uneltelor de către cimpanzeu este extinsă și avansată. Aceștia folosesc bețe și iarbă pentru a săpa după termite, aruncă pietre și crengi atunci când sunt amenințați, îndoaie frunze pentru a le folosi ca burete pentru a obține apă de băut și folosesc pietre sau pietre pentru a sparge coaja tare a nucilor. Cimpanzeii împărtășesc unele dintre aceleași emoții ca și oamenii. Printre acestea se numără fericirea, compasiunea, empatia, tristețea și anxietatea. De asemenea, sunt capabili de abilități avansate de rezolvare a problemelor, cum ar fi traversarea drumului atunci când este sigur să facă acest lucru, evitarea capcanelor de sârmă și jefuirea culturilor de la ferme.

Alte animale extrem de inteligente

Corbii

Conform aceleaşi surse şi corbii au demonstrat abilitatea de a folosi bețe ca sulițe și unelte cu cârlige pentru a săpa după insecte. Inteligența lor se extinde la gândirea superioară, cum ar fi planificarea. Atunci când prind mâncare, se prefac că o ascund dacă au impresia că sunt urmăriți de un alt animal, în timp ce, de fapt, o ascund în penele lor. În anumite zone, se știe că aruncă nuci pe o trecere de pietoni, astfel încât mașinile să le spargă în timp ce trec pe lângă ele - așteptând să recupereze nucile până când semnul de trecere este aprins. Urmăriți acest videoclip pentru a vedea abilitățile impresionante de rezolvare a problemelor ale ciorilor.

Cum se numește cel mai nou corb regal din Turnul Londrei jpeg

Delifinii

Datorită abilităților lor incredibile de localizare subacvatică, Marina Americană i-a folosit pentru a căuta mine și pentru a atașa dispozitive explozive sau de ascultare pe navele inamice - deși activiștii pentru drepturile animalelor se opun acestei practici. Alte moduri în care delifunii își manifestă inteligența sunt jocurile sofisticate în care se implică, utilizarea uneltelor, vânătoarea cooperativă, conștiința de sine și implicarea lor în rețele sociale complexe. Cercetările arată că delfinii au capacitatea de a-și aminti și de a se recunoaște unii pe alții timp de 20 de ani și, posibi chiar mai mult, potrivit sursei citate.

delfin jpg jpeg

Elefanţii

Elefanții sunt comunicatori eficienți și folosesc toate cele cinci simțuri pentru a interacționa unii cu alții. Cunoscuți pentru memoria lor incredibilă, elefanții își amintesc familia, prietenii și dușmanii timp de ani de zile și sunt capabili să-și amintească sursele de apă și de hrană pentru perioade lungi de timp. În cadrul unui experiment de cercetare, elefanții au dat dovadă de o gândire avansată în ceea ce privește înțelegerea limbajului uman. Ei puteau să facă distincția între diferite limbi, să înțeleagă dacă era vocea unui bărbat sau a unei femei și să determine dacă era vorba de o amenințare.

Elefant jpg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net