Bombă! Acum 100 de ani, au fost creat, în laborator, primul om-cimpanzeu... urmează Omul-Gorilă!

Ultima actualizare:

    Primul om-cimpanzeu creat a fost ucis în 1920
Primul om-cimpanzeu creat a fost ucis în 1920

Şocant! Cercetătorul american Gorgon Gallup a dezvăluit, în premieră, pentru tabloidul britanic „The Sun” că primele experimente genetice umano-primate au fost realizate într-un laborator secret din Flroida în urmă cu 100 de ani. Primul om-cimpanzeu, rezultat din încrucişarea materialului genetic uman cu cel al unui cimpanzeu a fost ucis de doctori în 1920. A fost numit „humanzee”.

S-au jucat de-a Dumnezeu, iar experimentele continuă. Doctorul Gorgon Gallup de la Universitatea din Albany susţine că în viitorul apropiat vom avea parte de primele încrucişări reuşite dintre maimuţe şi oameni. După experimentele cu cimpanzei din prima parte a secolului XX, ingineria genetică este gata să treacă la următorul nivel: omul-gorilă şi omul-urangutan. Primul om-cimpanzeu s-a numit Oliver şi a reuşit să supravieţuiască suficient pentru a confirma că „astfel de încrucişări revoluţionare pot avea loc în natură”, a declarat Gallup. „Toate probele de care dispunem – fosile, biochimice şi paleontologice – plecând de la însuşi datele ADN, sugerează că oamenii se pot împerechea inclusiv cu gorile şi urangutani. Oamenii şi cele trei specii de maimuţe au un strămoş comun care aducea mai mult cu o primată, decât cu un om. Am insistat în cadrul cursurilor mele să ne pregătim să ne lărgim vocabularul cu termeni care să includă şi hibrizii „Hurilla” şi „Hurang” pentru că ştiinţa este gata să facă pasul”, a declarat Gallup. În 1970, mai multe voci au contestat faptul că Oliver ar fi fost primul om-cimpanzeu („humanzee”).


    Profesorul Gallup a vorbit în premieră de experimentele ultrasecrete
Profesorul Gallup a vorbit în premieră de experimentele ultrasecrete

Gallup a declarat că „de-a lungul secolului XX au avut loc mai multe hibridizări, însă oamenii de ştiinţă nu vor să le facă publice pentru că omenirea nu este pregătită să accepte”. Majoritatea hibrizilor dezvoltaseră un comportament uman. Primul semn fiind dat de afptul că încă de la vârste fragede subiectul se putea recunoaşte în oglindă. „Prima tentativă de a crea o specie nouă umano-primată a avut loc în laboratoarele Orange Park, Florida, SUA, în anii 1920. Rezultatele de laborator, când au fost fecundate ovule de maimuţă cu material genetic uman şi invers, iar mama purtătoare a fost un cimpanzeu, au inspirat filmul din 1968, «Planeta Maimuţelor»”, a povestit Gallup. Savantul rus Ilia Ivanov a „inseminat o femelă de cimpanzeu cu spermă umană şi sarcina nu numai că a fost un succes, dar femela de cimpanzeu a dus sarcina la termen şi a născut un hibrid perfect sănătos. Dar după câteva zile, cercetătorii ruşi au fost cuprinşi de remuşcări şi puiul de hibrid a fost ucis”, a povestit Gallup pentru The Sun. Un alt caz de inginerie genetică de hibridizare a avut loc în 1967, în China, când o femelă de cimpanzeu a rămas gravidă cu un hibrid umano-maimuţesc, dar a murit pentru că laboratorul a fost abandonat în timpul revoluţiei culturale. Contestaţiile savanţilor privind cei doi hibrizi umano-cimpanzei Oliver şi Lana au fost legate de faptul că ADN-ul celor două fiinţe conţinea 48 de cromozomi, ceea îi făceam mai mult animale, decât oameni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net