Animalul care a speriat localități întregi. Ucide cu sânge rece și își extinde zilnic teritoriul

Ultima actualizare:

Click! îți spune care este animalul periculos din România care a speriat localități întregi. Își extinde zilnic teritoriul și se apropie tot mai mult de așezările oamenilor. Autoritățile nu au intervenit la timp, iar numărul acestor vietăți s-a extins enorm în ultimii ani.

Animalul periculos din România care a speriat localități întregi
Animalul periculos din România care a speriat localități întregi

Se spune că acest animal este nocturn, foarte rar sunt văzute exemplare pe timpul zilei, poate la amurg, iar noaptea sunt greu de găsit și vânat. Ca să-i depistezi ziua trebuie să bați toate tufișurile, mărăcinișurile, locurile izolate unde se poate ascunde.

Considerat pe vremuri o apariție destul de rară, acest animal s-a înmulțit serios și a început să devină o amenințare. Dacă autoritățile nu intervin, atât fondurile de vânătoare, cât şi gospodăriile oamenilor vor fi afectate. Această vietate poate deveni un mare pericol dacă este lăsată să se reproducă în continuare. 

Care este animalul periculos din România care a speriat localități întregi

Șacalul, căci despre el vorbim, nu are frică și ucide aproape tot ce întâlneşte în cale. Acest prădător ucide cu sânge rece atât animale sălbatice, cât și animale domestice. 

„Sunt și extrem de precauți, nu te poți apropia de ei suficient de mult. Cum arată acum câmpurile, culorile dealurilor și faptul că ei umblă prin iarba înaltă sunt aproape imposibil de văzut. Poți să îi ai în față și să nu știi de ei. Cu timpul vor deveni o problemă mare din punct de vedere al echilibrului ecologic”, transmitea, în urmă cu ceva timp, un vânător.  

„Este ca prezenţa ciorilor la oraş – par inofensive, dar în număr mare pot produce necazuri. Este o specie care provine din Orientul Apropiat, o specie sudică.

Nu putem şti de ce s-a răspândit, dar supoziţiile există: are multă hrană, şoareci, păsări, reptile, vremea s-a încălzit foarte puternic, nu are un duşman natural pentru că lupul a fost exterminat, mai ales din pădurile din altitudinile joase“, a explicat biologul Ion Constantin pentru adevărul.ro.

Câți șacali există în România. Numărul a crescut enorm în ultimii ani

În ultimul deceniu, șacalii s-au reprodus îngrijorător, deși până atunci existau nu existau mai mult de două mii de exemplare pe teritoriul României.

În 2020, numărul de șacali a ajuns la 16.000, conform statisticii Ministerului Mediului. Se crede că între timp numărul acestor animale ar fi sărit de 20.000 de exemplare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net