Coșmarul unei femei! A crezut că și-a luat un câine, dar de fapt era un animal rar și periculos

Ultima actualizare:

O femeie din China a trăit un adevărat șoc când și-a dat seama că animalul ei de companie nu era un câine, ci un animal sălbatic. 

A crezut că și-a luat un câine, dar de fapt, era un alt animal
A crezut că și-a luat un câine, dar de fapt, era un alt animal

În urmă cu câțiva ani, Su Yun a cumpărat un cățeluș în timp ce se afla în vacanță, crezând că este un mastiff tibetan pe care era nerăbdătoare să-l aducă în familie, conform The Independent. Femeia locuia în apropierea orașului Kunming din provincia Yunnan, China, acolo unde timp de doi ani a îngrijit animalul cu mult drag.

Cu toate acestea, animalul care a crescut într-o familie iubitoare a început să mănânce mai mult decât ar fi fost normal și să se dezvolte în mod alert. Se pare că animalul ajungea să mănânce o cutie de fructe și două găleți de tăiței în fiecare zi. Familia și-a dat seama că ceva nu este în regulă atunci când așa-zisul câine continua să crească tot mai mare, să devină mai blănos și la un moment dat chiar să înceapă să meargă pe două picioare.

Atunci, familia a alertat autoritățile, care ajunse la fața locului au constatat că nu era altceva decât un urs, care a ajuns să cântărească 250 de kilograme și să măsoare un metru lungime: „Pe măsură ce creștea, semăna tot mai mult cu un urs". Deși își iubea animalul ca pe un mebru al familiei, femeia a recunoscut: „Mi-e puțin frică de urși".

urs gradina zoologica jpg

Câinele era de fapt, un urs pe cale de dispariție

Ulterior, animalul a fost luat în grijă la Centrul de Salvare a Snimalelor Sălbatice din Yunnan, acolo unde a putut fi îngriit conform nevoilor sale reale. Însă, când reprezentanții centrului au venit să îl ia, aceștia s-au speriat foarte tare de animal din caua mărimilor sale impresionante. Oamenii au fost nevoiți să îl sedeze pentru a-l transporta și pentru a se asigura că nu vor avea probleme de siguranță, deși în tot acest timp ursul a crescut fiind tratat ca un câine, cel mai bun prieten al omului.

Ulterior s-a constatat faptul că animalul era un urs negru asiatic, din specia "thibetanus" pe cale de dispariție. Animalul poate ajunge la mii de lire sterline dacă este vândut pe piața neagră, datorită veziculei biliare ce conține o substanță chimică ce poate fi folosită în tratarea unor boli precum cele hepatice, în medicina tradițională chineză. 

Familia spune că a cumpărat animalul crezând că este un mastiff tibetan, în timp ce se afla în vacanță în 2016. Oricât de ciudat ar fi faptul că nu și-au dat seama că este un urs, ci nu un câine, familia se consolează cu gândul că nu sunt singurii care au căzut în plasa confuziei, întrucât și vecinii lor au fost convinși că animalul de companie era un patruped. 

Nu este singurul caz de acest fel, un bărbat, tot din provincia Yunnan, a crescut un urs după ce l-a găsit hoinărind prin pădure. Omul a crezut inițial că era un câine vagabond și l-a luat acasă pentru a-l crește. Animalul a fost ținut într-o cușcă o bună perioadă până când omul și-a dat seama de greșeala sa. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net