El e Jardel, cel mai mare porc din România. Parcă ar fi un urs polar!

Ultima actualizare:

Îl cheamă Jardel, ca pe celebrul fotbalist brazilian. Nu joacă fotbal, doar trăieşte şi mănâncă bine. Are 600 de kilograme şi este cel mai mare porc din România. În timp ce semenii lui sunt sacrificaţi de Ignat, Jardel se răsfaţă cu ouă la micul dejun. Proprietarul are grijă de el ca de ochii din cap. 

Jardel a ajuns la  600 de kilograme  în doi ani. FOTO: AGROINTEL.RO
Jardel a ajuns la 600 de kilograme în doi ani. FOTO: AGROINTEL.RO

Mic dejun cu ouă

Jardel trăieşte într-o fermă din Prahova. Proprietarul, Dan Praf, din comuna Drajna de Jos, l-a cumpărat pe Jardel în urmă cu doi ani. Nu s-a gândit niciodată să îl sacrifice de Crăciun. De la bun început a fost hotărât să-l crească, să-l îngrijească şi să-i observe evoluţia. Aşa a ajuns Jardel la 600 de kilograme şi este sănătos tun. L-a îngrăşat până a ajuns la dimensiunile unui urs, cum îi place proprietarului să spună.

Pentru ca picioarele să-i reziste la atâtea kilograme, Jardel primeşte la fiecare mic dejun ouă, cu tot cu coajă, pentru calciu. Pe lângă acestea, masa de dimineaţa mai conţine mălai, furaje şi uruială granulată, aproximativ 6 kilograme, de două ori pe zi. 

Potrivit agrointel.ro, porcul, care a fost obţinut printr-o încrucişare de rase de carne, a fost achiziţionat în anul 2020 de la o crescătorie de suine. În luna martie avea 451 de kilograme. Astăzi, Jardel cântăreşte 600 de kilograme, are peste doi metri lungime şi o circumferinţă de 212 cm.

Proprietarul lui,  Dan Praf, nu are  de gând să-l taie
Proprietarul lui, Dan Praf, nu are de gând să-l taie

Provine dintr-o încrucişare de rase de carne

Acum am în fermă 6 porci. Din 2013 mă ocup de creşterea porcilor, dar am şi un job la o multinaţională. Vreo 3-4 porci o să îi tai de Crăciun pentru familie, restul o să-i valorific. În fermă îl am şi pe Jardel, un porc ce are acum 600 de kilograme. E o încrucişare de rase: Duroc, o rasă de porci consacrată, şi Marele Alb şi Landrace. Eu îl apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din România. Acum, circumferinţa corpului în urma măsurătorilor este de 212 centimetri şi lungimea dintre urechi şi până la baza cozii, undeva la 207 centimetri”, a menţionat fermierul Dan Praf, pentru agrointel.ro.

L-ar vinde doar pentru 20.000 de lei

Sunt conştient că greu se va găsi cumpărător, de aceea am pus acea sumă mare, pentru că ştiu că nu vine nimeni să îl cumpere. În adâncul sufletului nu vreau să fie sacrificat de Crăciun, altfel l-aş sacrifica chiar eu, dar m-am ataşat mult de Jardel şi aş prefera să-l ţin să văd cât se îngraşă, poate chiar să bat recordul mondial, deţinut acum de un chinez. Nu l-am scos pe Jardel la licitaţie, nu intenţionez, am zis aşa un preţ, doar să văd cum reacţionează oamenii”, a mai povestit fermierul Dan Praf pentru agrointel.ro

Proprietarul a explicat şi cum s-a ales porcul cu numele Jardel. Când era mic şi cântărea 30-40 de kilograme, era o fire „sportivă”, foarte activă şi nu dădea semne că s-ar putea îngrăşa prea mult. 

Big Bill, Cel mai mare porc din istorie, din rasa Poland China
Big Bill, Cel mai mare porc din istorie, din rasa Poland China

Cel mai mare porc din istorie a fost Big Bill, din rasa Poland China, care a cântărit 1.157 kg și a avut o lungime de 2,74 m. El a aparținut lui Elias Buford Butler din statul american Tennessee, în 1933. Big Bill avea o înălțime de 1,52 m (atunci când stătea în patru picioare) și unui om normal îi venea până la umăr.  A fost o vedetă locală și urma să fie expus la Târgul Mondial de la Chicago, dar și-a rupt un picior și a trebuit să fie eutanasiat. Conform Cărții Recordurilor, nici un alt porc nu a reușit să doboare recordul lui Big Bill.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net