Ce fură spărgătorii de case din vilele de pe Valea Prahovei

Cum majoritatea turiștilor preferă în această perioadă litoralul, autohton sau străin, multe case de vacanță din zonele montane au ramas pustii.

spargator de locuinte jpeg
Spărgătorii de locuințe dau iama în vilele de pe Valea Prahovei

Astfel, spărgătorii de locuințe au identificat imediat oportunitatea. Este cazul lui Marius Toader, din Buşteni, cunoscut cu antecedente penale.

Băuturile fine furate din case ajung în barurile de la munte

Individul este considerat un spărgător „rafinat”, fiind specializat în furturi de băuturi fine, sticle de colecţie, pe care le comercializează ulterior pe piaţa neagră, în general administratorilor de baruri sau discoteci, transmite Adevărul.

Acesta a furat din casele oamenilor și bijuterii sau electrocasnice scumpe, dar suficient de mici încât să încapă într-un rucsac de umăr.

Citește și: Fost agent de poliție, actual hoț profesionist! Câte infracțiuni are bărbatul la activ

Spărgătorul a intrat în mai multe vile din Buşteni, de unde a furat sticle de whiskey Chivas de 25 de ani, rom Elements Eight, un laptop Sony, bijuterii din aur, decoraţiuni din argint sau placate cu metale preţioase şi ceasuri scumpe.

Într-una dintre case a intrat chiar de două ori, iar proprietarii au declarat la Poliţie că prima dată nici măcar nu au băgat de seamă că le lipsesc sticle de băutură scumpă din bar. Abia a doua oară, când hoţul le-a răvăşit casa, căutând ceva mai valoros, proprietarii au alertat poliţiştii, mai arată Adevărul.

A agresat o bătrână octogenară pentru 117 lei

Individul, deosebit de periculos,  a intrat, la începutul acestui an, în locuinţa unei bătrâne de 80 de ani, din Buşteni, pe care a agresat-o până când femeia i-a arătat unde ţine banii. Erau doar 117 lei, dar Marius Toader nu i-a refuzat.

Toader a fost prins imediat ce anchetatorii au urmărit imaginile surprinse de camerele de luat vederi. Bărbatul are un handicap locomotor, motiv pentru care a fost uşor de identificat, mai ales că era un cunoscut al poliţiştilor.

Spărgătorii urmăresc două tipuri de vile: cele în care locuiesc persoane în vârstă, singure, şi care au un venit peste medie, dar şi casele de vacanţă de pe Valea Prahovei, aflate în zone izolate, unde proprietarii vin doar la final de săptămână.

Citește și: Nu e banc! Un giurgiuvean a vrut să fure 1 milion de euro și s-a ales cu 4 beri

Mai multe detalii despre practicile infractorilor din Valea Prahovei sunt disponibile AICI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
Simona Halep, Instagram jpg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
wertyhjklș PNG
Război Ucraina - Rusia  ziua 171 FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg