Fost agent de poliție, actual hoț profesionist! Câte infracțiuni are bărbatul la activ

Și-a început cariera ca polițist, însă a trecut de partea cealaltă a legii foarte repede. Un vasluian a devenit hoț profesionist și a reușit să se ascundă de foștii colegi luni bune, dând spargere după spargere. Însă, ultima faptă l-a trimis după gratii. 

catuse politia romana 0 jpeg

Chiar dacă a profesat destul de puțin, a știut să folosească în avantajul infractorului ce a învățat cât timp a fost polițist. Iulian Mădălin Silitră are la activ cel puțin 10 fapte penale. Luni întregi, oamenii legii l-au căutat, după ce acesta a spart mai multe unități comerciale din Iași. Nu a lăsat prea multe urme după jafuri, iar când a fost încolțit, la un moment dat, de polițiști, acesta a reușit să scape.

Iulian Mădălin Silitră (24 de ani) este din Vaslui. A intrat în Poliție în anul 2016, când a fost declarat admis la concursul organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui. A început să profeseze în 2017 în mediu rural, iar în 2020 și-a dat demisia.

Bărbatul era executat silit

Se pare că mai multe datorii către bănci l-au determinat să ia alt drum în viață, total opus celui pe care abia apucase. Bărbatul făcuse mai multe credite bancare și ajunsese să fie executat silit de 7 bănci. Una dintre acestea este BRD, care are de recuperat de la Silitră 17.000 lei, conform ziaruldeiasi.ro.

Jafurile au început să fie date în toamna anului 2021. Iulian Mădălin Silitră a acționat în zona Gării din Iași, unde a spart farmacii și săli de jocuri, reușid să sustragă zeci de mii de lei. Pe 5 noiembrie 2021, o farmacie Catena din Iași a fost spartă. De acolo, hoții au sustras un seif greu de câteva kilograme, în care se aflau 18.000 de lei.

A vrut să spargă o bancă

Ultima spargere a fost făcută zilele trecute. Bărbatul a încercat să pătrundă în sediul Alpha Bank, tot în zona Gării din Iași, însă nu a reușit. „În noaptea de vineri spre sâmbătă (n.r. 18/19 februarie 2022) a avut loc o tentativă de intrare prin efracție la Agenția Gării. A fost forțată ușa secundară, dar, ca urmare a măsurilor de securitate luate de bancă, nu s-a reușit intrarea în interiorul agenției. Banca colaborează cu autoritățile oferind toate informațiile pe care le are referitor la incident”, au transmis reprezentanţii Alpha Bank Iaşi.

Bănuit de 9 fapte penale

Iulian Mădălin Silitră a fost prins ieri, 22 februarie, în zona centrală a Iașiului. Oamenii legii l-au audiat și l-au reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorilor care vor decide dacă îl vor plasa sub vreo măsură preventivă.

Silitră este bănuit de comiterea a 5 infracţiuni de furt calificat şi 4 tentative la furt calificat, comise în perioada 27 octombrie 2021 – 21 februarie 2022, din farmacii, săli de jocuri şi o unitate bancară, de pe raza municipiului Iaşi.

Puteți urmări știrile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net