Faceți cunoștință cu primul și singurul armurier de animale din lume! «Totul a început cu un șoarece..»

Artistul canadian Jeff de Boer (59 de ani) realizează armură „samurai” pentru pisici și șoareci, bazată pe diferite epoci istorice. Părea o idee interesantă la vremea respectivă, dar habar nu avea că va deveni cunoscut ca primul și singurul armurier de animale din lume. În ultimii 36 de ani, bărbatul a creat peste 500 de costume de armură. Cum a luat naștere pasiunea sa?

Jeff de Boer realizează armură „samurai” pentru pisici și șoareci (foto: Facebook)
Jeff de Boer realizează armură „samurai” pentru pisici și șoareci (foto: Facebook)

Conceptul, potrivit artistului Jeff de Boer, nu este nimic nou. Există, de exemplu, imagini medievale cu șoareci și pisici purtând costume de armură. „Puteți găsi un episod în Bugs Bunny unde este un muzeu în care există aceste armuri de animale. Ceea ce nimeni nu a făcut vreodată este de fapt un costum de armură pentru un șoarece”, a declarat bărbatul, conform tabloidului canadian The Globe And Mail.

„Aș putea face un costum de armură pentru un șoarece”

Inspirația lui Jeff a început cu o vizită la colecția de armuri de la Muzeul Glenbow din Calgary când avea cinci ani. „Cred că la o vârstă foarte fragedă copiii recunosc armura ca pe ceva interesant, iar pentru mine a fost o atracție. Cum a fost făcută? Cine a purtat-o? De ce au purtat-o? Care au fost experiențele pe care le-a avut acea armură? Aceste gânduri și idei au fost cu mine toată viața mea”, a mai adăugat canadianul.

Jeff a început să creeze în atelierul tatălui său de fabricare a metalelor și a făcut primul său costum de armură pentru om în liceu. Dar, la mijlocul anilor 1980, i-a venit o altă idee - Ce fel de armură relativ mică ar putea crea el? „Și apoi mi-am dat seama: aș putea face un costum de armură pentru un șoarece. Așa, totul a început cu un șoarece”, a mai spus de Jeff.

Pe măsură ce viziunea sa a luat amploare, Jeff și-a dat seama că trebuie să introducă un antagonist în lumea sa de șoareci blindați. Firește, pisicile. Pentru el, pisicile reprezintă puterea lumii artei plastice, unde operele pot costa milioane de dolari, în timp ce șoarecii reprezintă artizanii care se luptă să găsească patroni care să le finanțeze munca și să-și păstreze meseria în viață.

De unde se inspiră

Seria „Armor for Cats and Mice” („Armură pentru pisici și șoareci”) este doar una dintr-o serie de lucrări ale bărbatului - el creează, de asemenea, bijuterii, sculpturi publice mari și chiar urne funerare - dar armura animalelor rămâne cea mai apropiată de inima sa, care au un accent special pe istorie și arheologie. Odată ce Jeff determină cultura și intervalul de timp pentru un proiect de armură, el efectuează cercetări ample asupra stilurilor de armament ale vremii, apoi desenează conceptul de mână.

Meșterește modele de lut din desene, care îl ajută să elaboreze modele exacte pentru fiecare dintre cele 30-200 de elemente metalice separate pe care armura le poate solicita – o armură de gladiator roman pentru un șoarece, de exemplu, poate fi făcut din 50 de părți diferite, în timp ce armura de pisică poate avea 500.

Deoarece artistul lucrează la costume în miniatură, el își creează propriile instrumente pentru a modela elementele armurii. Poate dura 40 de ore doar pentru a face aproximativ 5 până la 10 instrumente personalizate necesare pentru a crea un anumit stil de armură pentru șoareci, apoi 30-50 de ore pentru a crea fiecare șoarece. Majoritatea sunt create din nichel, oțel, și / sau alamă (și, uneori, de aur sau platină). Jeff nu este îngrijorat de faptul că imprimarea 3D va face munca sa învechită, mai degrabă, el este aplaudat de numărul de artizani și colecționari care îi urmăresc munca pe rețelele de socializare și sunt inspirați să mențină vie meseria pentru generațiile viitoare.

Ați auzit de casca de câine samurai?

Bărbatul a mai declarat că unii patroni și colecționari care îi comandă munca, împărtășesc toți un interes profund pentru istorie și artă. Solicitările sunt întotdeauna individuale și foarte personale. În cazul armurii de pisică, cererea este adesea de a comemora un animal de companie iubit care a murit. Jeff încorporează poveștile individuale ale animalelor în această lucrare, făcând din armură un fel de portret sau chiar relicvă al fiecăruia. De asemenea, el creează ocazional armuri pentru alte specii, cum ar fi casca de câine samurai comandată de un ofițer de poliție pentru a captura „spiritul războinic” al partenerului său patruped.

Patronii pentru costumele șoarecilor găsesc inspirație peste tot și, uneori, cer tipuri de armură care nu au fost văzute pe câmpurile de luptă umane. De asemenea, Jeff subliniază că munca sa nu este destinată să fie purtată de animale vii, descriind prima și ultima dată când i s-a cerut să îmbrace o pisică în armură. Acesta a fost pentru un spectacol de joc japonez la începutul anilor 1990, și un echipaj de televiziune a apărut la studioul său cu o pisică de „cascadorii”: „Să spunem doar că am avut o pisică foarte mare într-un costum foarte mic de armură. Nu recomand”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net