Ura! S-a inventat armura antiţânţari


    Japonezii au creat un costum care te scapă de ciupituri şi mâncărimi
Japonezii au creat un costum care te scapă de ciupituri şi mâncărimi

Gata cu muşcăturile de ţânţari! Compania japoneză Bibi Lab a inventat un costum care protejează omul 100% împotriva ciupiturilor acestora şi a mâncărimilor atât de neplăcute pe timpul verii.

Costumul antiţânţari inventat de japonezi protejează corpul uman de ţânţari, acoperindu-l în totalitate cu o plasă. Oricine îl îmbracă poate sta cât doreşte pe terase, în grădină, în pădure, fără să se mai teamă de pişcături şi mâncărimi îngrozitoare. Pentru că aceste insecte neplăcute sunt atrase de culori închise, costumele sunt roz pentru femei, numite “mantaua îngerului”, bleu pentru bărbaţi, sub denumirea “cer albastru, ploaie de vară” şi alb care protejează împotriva ţânţarului tigru. Un costum costă 6.600 de yeni (circa 215 lei) şi e din poliester, cu găurele de 1 milimetru pentru a lăsa pielea să respire, dar să nu permită nici unui ţânţar să treacă.

Costumul are 5 părţi detaşabile: 2 manşoane, o cască şi două şosete care se prind cu ajutorul fermoarelor. În felul ăsta, nici măcar un centimetru de piele nu rămâne neprotejat. Dacă aveţi nevoie la toaletă, fermoarul din faţă şi cel din spate vă descoperă exact partea de corp necesară. Specialiştii japonezi de la Bibi Lab recomandă să pulverizaţi un insecticid pe costum. Costumele sunt comode. Dar se recomandă ca aceia care poartă mărimea S să cumpere M, iar aceia care poartă M să ia L, din păcate doar variantele M şi L sunt disponibile momentan. Se pot spăla şi se poate dormi în ele. Având în vedere că ţânţarii sunt insectele cele mai periculoase din lume, provocând moartea a circa 2 milioane de oameni anual, invenţia e genială. Circa 100 din cele 2.700 de specii de ţânţari de pe glob sunt foarte periculoase pentru om, transmiţând virusuri, cum ar fi cel al malariei (n.r.  - boală infecţioasă gravă). 

Click! spune

  • Ţânţarii sunt atraşi de hainele de culoare închisă.
  • Persoanele care transpiră, cele cărora le miros picioarele sau se dau cu parfum, gravidele şi băutorii de bere sunt un magnet pentru ţânţari.
  • Numai femelele de ţânţari muşcă. Sug sângele cu trompa, nu au dinţi.
  • Mâncărimile apar deoarece saliva ţânţarilor conţine o enzimă la care oamenii sunt de obicei alergici.
  • O femelă de ţânţar suge între 0,001 şi 0,01 mililitri de sânge. Ca să sugă tot sângele dintr-un om sunt necesare 1,2 milioane de muşcături de ţânţar.
Rares Prisacariu 3 Romanii au talent foto Pro TV jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
serban pavlu captura podcast la mijloc jpg
Charles, William și Harry jpg
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
catalin florin olar jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
sfintii trei ierarhi 1 jpeg
image
image
image
image
image
image
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg
Charles, William și Harry jpg
catalin florin olar jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock