Situație bizară! O mamă a obținut ordin de evacuare din casă pentru cei doi fii în vârstă de peste 40 de ani

Într-un caz cu totul aparte, o mamă din Italia a luat o măsură drastică pentru a încuraja independența fiilor săi adulți. Cei doi bărbați, amândoi în vârstă de peste 40 de ani, au refuzat să se mute de acasă, forțând mama lor, în vârstă de 75 de ani, să acționeze în instanță. Hotărârea instanței a stârnit dezbateri în țară, subliniind problema extinsă a adulților italieni care locuiesc în continuare cu părinții lor.

O mamă s-a săturat să trăiască cu fiii ei
O mamă s-a săturat să trăiască cu fiii ei

Cei doi bărbați refuzau să contribuie financiar

Situația a fost adusă în atenția publicului de către The Guardian și ziarele locale, dezvăluind povestea mamei din orașul Pavia, care, sătulă de faptul că trebuie să-și întrețină fiii adulți, a încercat să-i determine să-și găsească propriile locuințe, mai ales că amândoi aveau locuri de muncă. Cu toate acestea, cei doi bărbați, în vârstă de 40 și 42 de ani, au rămas rezidenți ai casei părintești, refuzând să contribuie financiar sau să participe la gospodărie.

Mama, hotărâtă să încurajeze independența fiilor săi, a decis să-i ducă în fața instanței. Judecătoarea Simona Caterbi din Pavia a emis un ordin de evacuare împotriva celor doi bărbați, subliniind că obligația părintelui de a asigura îngrijirea copilului nu mai este justificată atunci când aceștia au trecut de vârsta de 40 de ani. Potrivit deciziei instanței, cei doi fii trebuie să se mute până în 18 decembrie.

O problemă persistentă în Italia

Această poveste este doar un exemplu al problemei persistente din Italia, unde o proporție semnificativă a adulților, în special tinerii între 18 și 34 de ani, locuiesc încă cu părinții lor. Datele din 2022 arată că aproape 70% dintre italienii cu această vârstă locuiesc în continuare sub același acoperiș cu părinții lor. Această tendință este adesea atribuită condițiilor economice dificile și dificultăților întâmpinate în găsirea unui loc de muncă stabil.

Termenul „bamboccioni” (bebeluși mari), folosit pentru a descrie acești adulți, subliniază ideea că unii aleg să rămână în casa părintească pentru confortul și beneficiile financiare pe care le oferă. În trecut, au existat și cazuri în care tinerii adulți au dat în judecată părinții pentru sprijin financiar, alimentând astfel dezbateri ample în societatea italiană.

Cazul recent din Pavia continuă să alimenteze această discuție, aducând în prim-plan întrebări despre independența financiară și responsabilitățile adulte într-o societate aflată în continuă schimbare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net