Stațiunea superbă din Grecia devenită populară după un film celebru. E mai frumoasă decât Mikonos sau Santorini

Ultima actualizare:

Un film faimos ne-a dezvăluit o nouă stațiune superbă din Grecia. Cunoscută de puțini turiști români, această zonă a căpătat o notorietate aparte în ultimii ani. Pentru mulți dintre turiști acest loc este mai frumos și mai bogat din punct de vedere turistic decât locații celebre precum Mikonos sau Santorini.

Stațiunea superbă din Grecia devenită celebră după film faimos. Foto: colaj/captură
Stațiunea superbă din Grecia devenită celebră după film faimos. Foto: colaj/captură

Pentru că știm că iubiți Grecia, dar și pentru că această destinație superbă de vacanță e plină de comori, ne-am gândit să plecăm într-o călătorie superbă în acest weekend. Mai exact, vom poposi în Pylos, orașul de poveste aflat în inima Peninsulei Peloponez.

În primul rând trebuie precizat faptul că cele trei brațe din care este alcătuit Peloponezul te transpun într-o altă lume, poate chiar și o altă Grecie. De la cascade ascunse la plaje ca în Caraibe, de la castele aflate pe apă la ruine celebre cocoțate în vârf de munte, Peloponez e tot ce-și poate dori un om aflat în vacanță. Cât despre mâncare, orășele cochete, liniște divină și peisaje care îți taie răsuflarea nu mai e cazul să vorbim.

Unul din locurile de vis este orașul Pylos, dar și tot ce se afla în vecinătatea sa. Ajunși aici, imaginea Golfului Navarino și a portului natural al orașului vă va lăsa fără cuvinte. Probabil că unele dintre cele mai spectaculoase apusuri de soare pot fi văzute înainte de drumul care coboară amețitor către centrul orașului. Insula Sfaktiria, aflată chiar în celebrul golf, acționează ca un soi de barieră sau dig de apărare în calea vânturilor, iar acest lucru face ca Pylos să fie și mai apreciat de turiști.

Casele albe, terasele așezate în jurul unor copaci uriași căre veghează de sute ani acest loc, copiii care se joacă seară pe străduțe așa cum e firesc și cum se întâmpla odată și pe meleagurile noastre, peisajul amețitor – toate aceste lucruri fac ca Pylos să fie un loc din Grecia de care te îndrăgostești instant.

Locul din Grecia care i-a cucerit pe turiști în ultimii ani. Stațiunea e înconjurată peisaje de vis

Lângă Pylos, la doar câteva minute de mers cu mașina, se află una dintre cele mai frumoase cascade din Europa, Polymnio, dar și un castel pe lângă care vei putea înota.

Castelul Methoni, construit de venițieni după anul 1200, este unul dintre cele mai importante și mai frumoase castele din Grecia. Aflat pe o stâncă care pătrunde în mare și care este separată de pământ printr-un șanț artificial, Castelul Methoni te lasă fără cuvinte.

Castelul Methoni din Pelopenez
Castelul Methoni din Pelopenez

Un alt obiectiv superb este Voidokilia, celebra plajă în formă de potcoavă. Lângă ea se află un castel cocoțat la aproximativ la peste 200 de metri altitudine. Din vărful său, panorama de 360 de grade este una care rivalizează cu unele dintre cele mai frumoase locuri din Santorini sau Creta.

Cum a devenit celebră această locație din Grecia în ultimii ani

Zona era vizitată de turiști și în trecut, dar în ultimii ani a căpătat și mai multă notorietate. Mai multe țări au introdus zboruri spre Kalamata, iar acest lucru a ajutat turismul. Pe de altă parte, unul dintre cele mai romantice filme din istorie a adus și el un pic de celebritate.

Faimosul Before Midnight, a treia parte din aventura epică a lui Jesse (interpretat de Ethan Hawke) și Celine (jucată magistral de Julie Delpy), are loc în Peninsula Peloponez. La fix 9 ani după ce s-a plimbat pe străzile din Paris, cuplul care lăsat în istoria cinematografiei una din cele mai memorabile povești de dragoste își continuă călătoria.

Și de această dată, regizorul Richard Linklater ne invită să vedem doar câteva ore din viața lui Jesse și Celine, iar spectatorul e pus din nou în situația de a completa puzzle-ul din cei 9 ani de când nu i-am văzut pe protagoniști.

Se mai iubesc cei doi sau dragostea lor a ruginit? Peloponezul e decorul perfect pentru această intrigă care a fost nominalizată la Oscar pentru scenariul incredibil.

Una din scenele memorabile ale filmului se petrece chiar în Pylos. Totodată, veți recunoaște în peliculă și alte locații de vis din Grecia.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
hotel adobestock jpg
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
cirese jpg
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net