Stau cu zilele la coadă să o vadă pe „Sfânta Modernă”! Cine a fost călugărița Wilhelmina Lancaster

O călugăriță al cărei trup exhumat nu a prezentat aproape nici un semn de descompunere, la patru ani după moartea ei, a atras mii de credincioși catolici, la o mănăstire rurală din Missouri, SUA.

Trupul călugăriței Wilhelmina Lancaster, expus la mănăstirea Benedictines of Mary, din Gower
Trupul călugăriței Wilhelmina Lancaster nu are urme de descompunere (Foto: PROFIMEDIA)

Călugărița Wilhelmina Lancaster a murit în 2019

Vizitatorii vin din toată țara să vadă și să atingă trupul măicuței Wilhelmina Lancaster, care a murit la vârsta de 95 de ani, în 2019.

Călugărița Wilhelmina Lancaster a fost exhumată în aprilie, iar trupul și îmbrăcămintea ei sunt încă intacte. Aproximativ 15.000 de credincioși au vizitat capela Benedictines of Mary, din Gower, în weekend.

Trupul neînsuflețit al măicuței a fost acoperit cu o ceară de protecție și expus în interiorul capelei, unde credincioșii au venit să se roage, relatează publicația americană New York Post. Rămășițele ei – care au fost inițial exhumate pentru a fi puse într-un nou altar – urmează să fie mutate într-un sicriu de sticlă. Oficialii locali au spus că se așteaptă ca vizitatorii să continue pelerinajul timp de câteva luni.

Oamenii o consideră sfântă

Pelerinaj de 15.000 de oameni la moaștele călugăriței Wihelmina Lancaster
15.000 de credincioși au venit să o vadă pe măicuță, zilele trecute (Foto: PROFIMEDIA)

Călugărița Lancaster a fost îngropată într-un sicriu simplu de lemn, fără a fi îmbălsămată, în urmă cu patru ani. Când a fost exhumată săptămâna trecută, toți se așteptau să găsească oase în sicriul ei, dar au fost în schimb șocați să-i vadă trupul complet intact. Măicuțele de la mănăstirea Benedictines of Mary au vrut să țină secretă descoperirea lor, însă un e-mail confidențial a fost publicat pe Facebook, iar știrea s-a răspândit rapid în toată SUA. Mulți credincioși cred că Lancaster ar putea fi o sfântă din zilele noastre.

M-am simțit ca și Dumnezeu era acolo, de îndată ce am intrat în mănăstire. Este un adevărat miracol. Chiar cred asta”, a declarat Rita Cospelich, una din credincioasele care au venit să o vadă pe măicuța Wilhelmina.

Şeriful din comitatul Clinton, Larry Fish, a spus că drumurile cu pietriș din zona rurală nu au fost proiectate pentru a deservi un astfel de nivel de trafic. „Vom pune o presiune foarte mare asupra infrastructurii noastre care nu este proiectată pentru asta”, a spus el. Poliția locală a creat un centru mobil de comandă pentru a face față aglomerației din orășelul Gower, care are doar 1.800 de locuitori, iar un teren suplimentar a fost defrișat pentru a crea mai multe locuri de parcare în apropierea mănăstirii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net