Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, atent organizate de strănepotul Marthei Bibescu

Ultima actualizare:

Regina Elisbaeta a II-a, cea mai longevivă suverană din istoria Marii Britanii, va fi înmmormântată luni, pe 19 septembrie. La ceremonie vor participa lideri politici ai lumii, precum și persoane care au apreciat-o pe suverană. Nimeni nu ar putea însă ghici cine este persoana care se asigură de buna desfășurare a ceremoniei: un strănepot al Marthei Bibescu!

Strănepotul Marthei Bibescu se va ocupa de funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
Strănepotul Marthei Bibescu se va ocupa de funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Un strănepot al Marthei Bibescu, una din cele mai distinse personalităţi ale aristocraţiei românești și europene în secolul XX, a fost desemnat responsabil cu organizarea ceremonialului funerar al Reginei Elisabeta a II-a. Tot el a fost cel care a condus Batalionul de gardă în cadrul ceremonialului funerar al Prinţului Philip, Duce de Edinburgh.

Generalul maior Christopher John Ghika, comandantul Household Division din Irish Guards, strănepotul Marthei Bibescu a fost persoana care a avut sarcina de a comanda Gărzile Irlandeze, regimentul de elită al armatei britanice, în timpul nunții lui William cu Kate și de a asigura protecția reginei în timpul ceremoniei respective. 

Așadar, poate fi de înțeles motivul pentru care Casa Regală a Marii Britanii i-a oferit dificila sarcină de a fi cel care va organiza ceremonialul funerar al celei mai longevive suverane pe care a avut-o Marea Britanie. 

Sursă foto: Captură video Adevărul 

Pentru a afla mai multe detalii despre Christopher John Ghika, puteți accesa Adevărul. 

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net