Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a? Cum vor decurge funeraliile

#Casa Regală a Marii Britanii

Britanicii s-au strâns, la Londra, la poarta Palatului Buckingham cu câteva ore anterior anunțului oficial al decesului Reginei Elisabeta a II-a.

Reprezentanții Casei Regale au respectat întocmai protocolul momentului solemn, funeraliile care urmează să fie organizate, în perioada următoare, având același caracter.

Planul a fost conceput de mai mulți ani

Practic, totul se va desfășura după un plan și un orar bine pus la punct, întreaga acțiune funebră purtând numele de cod „Podul Londrei s-a prăbușit”(London Bridge Is Down).

Citește și: Primele declarații ale Regelui Charles al III-lea, după moartea Elisabetei a II-a

Vineri, 9 septembrie, Consiliul de Aderare, care include personalități guvernamentale de rang înalt, se întrunește la Palatul St. James pentru a-l proclama pe Regele Charles al III-lea noul suveran. Înmormântarea de stat în sine va avea loc la Westminster Abbey, în Londra, după 10 zile de la decesul acesteia.

Înmormântarea va fi organizată după 10 zile

Astfel, există posibilitatea ca înmormântarea să aibă loc pe data de 18 septembrie. Procesiunile vor avea loc la Londra și Windsor, iar la prânz vor fi două minute de reculegere în toată țara.

Vezi și: Cine moștenește tronul Marii Britanii, după moartea reginei Elisabeta a II-a

Va avea loc o slujbă de slujbă în Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor, iar Regina va fi înmormântată în Capela Memorială Regele George al VI-lea a castelului.

Acest plan meticulos este cuprins într-un document realizat în urmă cu mai mulți ani, pregătit pentru momentul decesului Reginei Elisabeta a II-a.

Materialul a fost pus la păstrare de către Guvernul britanic, devenind de actualitate, din momentul decesului Reginei. De altfel, Elisabeta a II-a a fost la curent cu operațiunea specială care va fi pusă în aplicare în perioada următoare.

Nu rata nici: O dragoste de-o viață! Prințul Philip a renunțat la tot pentru a-i fi alături reginei Elisabeta a II-a

Toate detaliile despre operațiunea „Podul Londrei s-a prăbușit”, inclusiv programul funeraliilor, sunt disponibile AICI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net