Gafa fostului președinte Băsescu la Jubileul Reginei Elisabeta a II-a

Ultima actualizare:

În anul 2012, britanicii sărbătoreau Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia celor șase decenii de domnie a Suveranei.

Prințul Charles a vizitat România, în anul Jubileului de Diamant, cu acest prilej fiind întâmpinat și de președintele țării, de la acel moment, Traian Băsescu.

Permiteți-mi să vă spun bun venit la București! Bun venit în România! Țin să vă felicit pentru strălucitoarea ceremonie a împlinirii vârstei de diamant a mariajului dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip”, a comis-o Băse, în limba română.

Salvat de translator

Jubileul Reginei este o sărbătoare organizată din 10 în 10 ani, pentru a marca momentul încoronării suveranului britanic. În 2012, Regina Elisabeta a II-a avea 60 de ani petrecuți în fruntea Casei Regale din Marea Britanie.

Totuși, în același an, Elisabeta a II-a și regretatul ei soț, Prințul Philip, sărbătoreau 65 de ani de căsătorie și probabil că din acest motiv a apărut și confuzia fostului președinte.

Citește și: Moment memorabil la Jubileul Reginei, reeditat de Brian May, chitaristul Queen

Din fericire, momentul a fost salvat de translator, care cunoștea subiectul. Astfel, la urechile Prințului Charles a ajuns, în limba engleză, urarea „Felicitări pentru ceremonia dedicată Jubileului de Diamant al Majestății Sale, Elisabeta a II-a”.

Nu știm dacă menționarea Prințului Philip, în română, i-a trezit vreo suspiciune lui Charles, în momentul în care translatorul nu i-a mai rostit numele în engleză.

Prințul Charles promova documentarul lui Charlie Ottley

În 2012, în România, a fost organizat un eveniment dedicat Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, în același an, Prințul Charles venind în România pentru a promova documentarul „Wild Carpathia”, realizat de Charlie Ottley. Ottley a fost atât de impresionat de țara noastră încât a decis să se mute aici.

Citește și: A părăsit Marea Britanie pentru a promova România și a fost jefuit la Timișoara

În 2022, britanicii au sărbătorit, din nou. De această dată, în Regatul Unit a fost serbat Jubileul de Platină, Regina Elisabeta a II-a fiind de 70 de ani pe tronul Marii Britanii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net