Charlie Ottley a renunțat la Marea Britanie pentru o viață de basm în Brașov: «Am senzația că visez»

Ultima actualizare:

Celebrul realizator britanic al seriei de documentare TV despre România şi poate cel mai mare promotor al ţării noastre peste hotare ar fi putut trăi în oricare oraş cosmopolit din lume, dar a ales să se stabilească într-un sat micuț de la poalele Munților Carpați. 

Charlie Ottley
Charlie Ottley

Charlie Ottley a povestit, într-un interviu acordat pentru Adevărul despre celebrele documentare ”Wild Carpathia”, ”Wild Danube” şi ”Flavours of Romania”, dar și despre motivul care l-a determinat să lase Marea Britanie în urmă pentru a începe o viață nouă în țara noastră, în satul Șirnea, din județul Brașov. 

Charlie Ottley, care a studiat teologia şi filosofia la Universitatea din Bristol, s-a îndrăgostit de frumuseţile României în timp ce filma seria de documentare „Wild Carpathia“, serie ce avea să facă înconjurul lumii.

Charlie a dezvăluit care este unul dintre motivele pentru care s-a îndrăgostit iremediabil de România: varietatea peisajelor. "România este literal precum mai multe ţări combinate într-una singură, ceea ce este uimitor pentru turism, deoarece România oferă o experienţă culturală atât de bogată", a povestit acesta. 

Realizatorul Tv a vorbit despre decizia de a-și cumpăra o casă într-un sătuc din județul Brașov. Potrivit propriilor spuse și-a dorit asta din 2010, atunci când a pășit pentru prima dată în țară.

Susține că în România are tot ce și-ar putea dori și trăiește o viață demnă de paginile unui basm. Singurul aspect care l-a deranjat nespus în procesul mutării a fost birocrația cu care s-a confruntat, povestește Charlie. 

"A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată să mă mut în România, iar acum mă trezesc în fiecare dimineaţă şi mă uit la Munţii Carpaţi şi mă ciupesc singur pentru că am senzaţia că visez", mărturisește Charlie. 

Întrebat cât de repede s-a adaptat, Charlie mărturisește că îl ajută nespus faptul că formează un cuplu alături de o româncă, care îl ajută să își îmbunătățească capacitățile lingvistice, dar și să cunoască îndeaproape cultura țării. 

"A fost uşor să mă adaptez la România, deoarece Oana, jumătatea mea, este româncă şi mă ajută să îmi îmbunătăţesc abilităţile lingvistice scăzute. Plus că am crescut la ţară într-un sătuc precum Şirnea, aşa că nu este chiar atât de diferit", declară Charlie. 

Citește interviul integral pe Adevărul 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net