O vară în Delta Dunării: Tendința în trend pentru anul 2021

Ultima actualizare:

Vara este sezonul în care, călătoriile în Delta Dunării sunt în trend. Turiștii se pot considera norocoși dacă ajungi în acest colț de rai, unde este mereu ceva palpitant de văzut. Peisajele abundă de păsări acvatice, sunt peste 300 de specii incredibil de frumoase, iar localnicii realizează plimbări cu ambarcațiuni pe apă, pentru a oferi turiștilor experiențe deosebite, în condiții confortabile.

Selectarea unui loc de cazare în Delta Dunării se face destul de ușor, având în vedere faptul că în această perioadă sunt deschise mai multe hoteluri și pensiuni. Acestea oferă condiții de cazare bune și excursii organizate în Delta Dunării, pentru a trăi momente de neuitat în sânul naturii.

Delta Dunării include ecosisteme diverse, cum at fi: gârle, bălți, lacuri, canale, păduri de plop, salcie și de stejar, dune de nisip (ca în Pădurea Letea și Caraorman) și mlaștini de stuf. Aici vegetația este bogată și specifică locului (include nuferi, stuf, trestie și papură), iar vânturile sunt puternice în anumite anotimpuri.

Ca în fiecare an, excursiile pentru observarea păsărilor în Delta Dunării sunt cele mai apreciate. Turiștii sunt interesați să descopere lumea uimitoare a păsărilor din această regiune a țării noastre, cu ajutorul ghizilor profesioniști, în plimbările de neuitat, cu ambarcațiuni pe apă. De regulă, o astfel de excursie începe dimineața, la ora răsăritul soarelui și durează până la apusul acestuia. Traseul este senzațional, pe canalele Deltei și pe lacurile sale, în zone speciale, cu păduri și adăposturi pentru multe specii de păsări. Sute de păsări trec prin acest spațiu atât de minunat, iar traseul este condus de un ghid specializat.

Delta Dunării este un loc fantastic pentru birdwatching, cu ochiul liber sau cu binoclul, dar și pentru pescuitul de agrement, în acest loc sălbatic al țării noastre. Această activitate de observare a păsărilor este o adevărată pasiune și este realizată în scop recreativ. Cât privește pescuitul, în Delta Dunării sunt zone excelente pentru prinderea peștilor și anume:

  • Pescuit de biban, avat, șalău pe brațul Sulina
  • Pescuit de somn, știucă, caras, crap și plătică pe ale brațe sau canale
  • Pescuit de sarg în lacurile din jurul Deltei
  • Pescuit de știucă și biban pe Sulina și Sfântul Gheorghe, sau pe lacul Chirilova, cu apa bogată în vegetație și lacul Gorgostel
  • Pescuit de lin, caras, avat, crap, plătică, roșioară, știucă și biban pe canalele Puiu-Roșu, Vatafu sau Litcov.

Ce să ai în valiză dacă pleci în vacanță, la pescuit, în Delta Dunării?

În perioada de concediu este momentul potrivit să mergi la pescuit. Pentru asta, trebuie să iei cu tine în primul rând scule de pescuit, echipamente și accesorii necesare pentru o astfel de călătorie în Delta Dunării. Pescuitul pe canalele Deltei este întotdeauna interesant, mai ales că ai ocazia să vezi foarte multe păsări acvatice, începând de la lebede și până la pelicani.

Din valiza ta pentru vacanță nu trebuie să lipsească lansetele, mulinetele, momeala, tot ceea ce ai nevoie pentru pescuitul de agrement. Desigur, în valiza ta trebuie incluse și lucrurile de care ai nevoie pentru o vacanță de relaxare, alături de scule și accesorii pentru hobby-ul tău favorit. Cei care merg în vacanță cu familia, au în general portbagajul plin, iar valizele lor sunt întotdeauna considerate prea mici sau neîncăpătoare.

Cum te protejezi de țânțari în Delta Dunării?

Vara, sunt puzderii de țânțari în Delta Dunării! Nu e de mirare că trebuie să ai soluții anti țânțari de pe TotalFishing.ro în bagaj, dacă vrei să petreci fiecare moment liber în sânul naturii, fără să fii înțepat de aceste insecte neplăcute care vânează persoanele.

Deosebit de plăcute, în timpul verii, sunt excursiile pe canalele din Delta Dunării sau vacanțele la pescuit. Cu toate acestea, bucuria poate fi rapid spulberată de hoardele de insecte mici, care par să nu aibă somn niciodată. Țânțarii din Delta Dunării sunt foarte stresanți cu zgomotul lor șuierător și înțepăturile dureroase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net