Traian Băsescu a evacuat vila de protocol din București

Ultima actualizare:

Fostul președinte Traian Băsescu, 70 de ani, nu trăiește cea mai prosperă perioadă a vieții sale.

Vineri, 3 iunie, el și Maria Băsescu, soția sa, au evacuat „cu cățel, cu purcel” casa de protocol primită din partea statului, când demnitarul și-a încheiat cel de-al doilea mandat prezidențial.

Două dube au tras vineri, 2 iunie, de dimineață în poarta casei de protocol pentru a încărca coletele împachetate de soții Băsescu, transmite Antena 3.

Se pare că aceștia ar fi achiziționat un apartament, în rate, renovarea prelungită a noii locuințe determinând, aparent, și evacuarea târzie a vilei de protocol.

Cu o zi înainte, imobilul fusese vizitat de un reprezentant al Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” – RAAPPS.

Vila trebuia evacuată pe 1 iunie

Acesta a petrecut o oră, în interiorul casei, fiind primit de Maria Băsescu. După ce reprezentantul statului a plecat, o primă echipă specializată în mutări a venit la vila fostului președinte.

Familia Băsescu ar fi trebuit să elibereze imobilul la data de 1 iunie, iar faptul că au întârziat a determinat RAAPPS să lanseze o somație publică.

Citește și: Ce amendă a primit Traian Băsescu, pentru accidentul rutier din Capitală

Termenul de eliberare a imobilulul – reședință oficială situat în București, Str. ..., transmis Dlui. Traian Basescu prin notificarea nr. 1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către acesta, respectiv în data de 01 iunie 2022.

În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozitiilor legale”, se arată în comunicatul RAAPPS.

În aceeași vilă a locuit Mioara Roman

Vila de protocol, amplasată la doi pași de Vila Lac 3, reședința oficială a Președintelui României, unde Băsescu a trăit timp de 10 ani, fusese ocupată, inițial de Mioara Roman, fosta soție a premierului din anii 90, Petre Roman.

Aceasta a fost evacuată, iar Băsescu a preluat imobilul, care a necesitat o serie de investiții pentru renovări.

Citește și: Oana Roman, atac fără precedent la Traian Băsescu: «I-a făcut rău mamei și nu a avut parte de casa aia!»

În curtea casei a „vegheat”, o vreme, replica din ceramică a unui armăsar, obiectul fiind un cadou făcut de finii fostei familii prezidențiale Prințul Paul de România, condamnat la pușcărie cu executare și dat în urmărire generală, și soția acestuia, Lia.

Traian Băsescu și soția sa l-au botezat pe băiețelul acestora. Statuia din ceramică a fost păstrată și după ce, formal, relațiile dintre cele două familii s-au mai răcit, statuia fiind folosită pentru amuzamentul și joaca nepoțeilor fostului președinte.

Perioadă grea pentru Traian Băsescu

Este o perioadă grea pentru Traian Băsescu. Acesta a evacuat vila întrucât a pierdut privilegiile acordate foștilor șefi de stat, după ce a fost dovedit, în mod oficial, fost colaborator al Securității regimului comunist, rapoartele sale fiind încadrate drept „poliție politică”.

De asemenea, colaboratoarea sa apropiată, fosta ministră a turismului, Elena Udrea e arestată în Bulgaria, unde așteaptă să afle dacă va fi extrădată pentru a executa o pedeapsă cu executare, în dosarul „Gala Bute”.

Citește și: Traian Băsescu, prima reacţie după ce fiica sa a fost condamnată la 5 ani de închisoare

Mai mult, recent, Traian Băsescu a fost implicat într-o tamponare ușoară provocată chiar de fostul președinte, acesta fiind amendat de Poliție.

Cu siguranță, cea mai grea povară a fostului șef de stat e procesul în care instanța cere cinci ani de închisoare pentru fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, într-un dosar privind finanțarea campaniei electorale a acestuia pentru funcția supremă în stat, din 2009.

Procesul a fost amânat, întrucât este implicată și Elena Udrea, care nu poate participa, fiind reținută în Bulgaria.

În prezent, Traian Băsescu este europarlamentar.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net