Primele declarații ale Regelui Charles al III-lea, după moartea Elisabetei a II-a

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, la reședința ei din Balmoral, Scoția, înconjurată de fiul ei, Prințul Charles, cei doi nepoți, prințul William și Harry și de ceilalți membri ai familiei regale. Prințul Charles, viitorul rege al Marii Britanii, a oferit prima declarație oficială, după moartea mamei sale. 

Primele declarații ale Regelui Charles al III-lea, după moartea Elisabetei a II-a
Primele declarații ale Regelui Charles al III-lea, după moartea Elisabetei a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață, după o domnie de 70 de ani, reprezentând a doua cea mai lungă domnie a unui monarh din istorie. Odată cu trecerea în neființă a Elisabetei a II-a, s-a sfârșit o era din istoria poporului englez, iar acum este datoria lui Charles să preia conducerea la tronul Angliei. Potrivit surselor CNN, noul rege va purta titulatura de Charles al III-lea.

Succesorul la corona Marii Britanii a oferit o declarație oficială în care își manifestă tristețea față de trecerea în neființă a mamei sale. 

Nu rata nici: „Podul Londrei s-a prăbușit”: operațiunea specială a Guvernului britanic după moartea reginei Elisabeta a II- a

Regina Elisabeta a II-a a murit! Trăiască Charles al III-lea!

Fiul Reginei Elisabeta a II-a, cel care de acum încolo va purta titlul de Regele Charles al III-lea, a oferit o declarație oficială. 

Află și: Regina Elisabeta a II-a a murit. Adio, Lilibet!

«Moartea preaiubitei mele mame, Maiestatea Sa Regina, este un moment de mare tristețe pentru mine și întreaga familie. Deplângem profund moartea unui îndrăgit monarh și a unei mame extrem de dragi. Sunt conștient că dispariția ei va fi simțită pe întreg teritoriul Commonwealth-ului și în întreaga lume. 

În această perioadă de doliu, tristețe și schimbare, eu și familia vom găsi alinare gândindu-ne la respectul și aprecierea pe care i-ați purtat-o de-a lungul domniei sale», a afirmat Charles în comunicat. 

Cine a fost predecesorul Reginei Elisabeta a II-a 

Regina Elisabeta a II-a a murit la data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani. Maiestatea Sa a venit la tronul Angliei, în 1952, la șapte ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Elisabeta avea 25 de ani când a urcat pe tronul Angliei, iar după moartea tatălui ei, Regele George al VI-lea, a fost încoronată Regină a Marii Britanii. 

Citește și: Regina Elisabeta, în stare gravă! Rudele se strâng pentru a sta la căpătâiul ei

În 1947, Elisabeta a II-a, s-a căsătorit cu Prințul Philip, iar în 1948, Maiestatea Sa a adus pe lume primul copil al cuplului regal, prințul Charles. Elisabeta a II-a și Prințul Philip au mai avut trei copii, prințul Andrew, prințesa Anne și prințul Edward. 

Interesant și: O dragoste de-o viață! Prințul Philip a renunțat la tot pentru a-i fi alături reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic și al doilea cel mai longeviv monarh suveran din istoria lumii, fiind depășită de Ludovic al XIV-lea al Franței, care a domnit 72 de ani. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net