Regina Elisabeta a II-a a murit. Adio, Lilibet!

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Viața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii reprezintă un capitol major din istoria Angliei, marcând o eră. A plecat dintre noi, la venerabila vârstă de 96 de ani, joi, 8 septembrie, fiind cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

Elisabeta a II-a, a Marii Britanii, avea 96 de ani
Elisabeta a II-a, a Marii Britanii, avea 96 de ani

Citește și: Primele declarații ale Regelui Charles al III-lea, după moartea Elisabetei a II-a

A murit regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a murit, iar Marea Britanie și întreg Commonwealth-ul sunt în doliu.

Botezată după Elisabeta Tudor, una dintre marile regine britanice, Lilibet, așa cum era alintată, s-a ridicat la rangul numelui moștenit de la predecesoarea sa, supranumită Gloriana.

Marea Britanie și întreg Commonwealth-ul sunt în doliu, după ce Regina Elisabeta a II-a a decedat, la reședința sa din Scoția, de la Castelul Balmoral.

Citește și: „Podul Londrei s-a prăbușit”: operațiunea specială a Guvernului britanic după moartea reginei Elisabeta a II- a

Anunțul despre decesul celei mai longevive suverane britanice a fost făcut de angajații castelului Balmoral. „Regina a murit, împăcată, la Balmoral, în această după amiază. Regele și Regina consoartă vor rămâne la Balmoral, în această seară, și se vor întoarce, mâine, la Londra”, este textul anunțului oficial al Casei Regale.

Iată și: Meghan Markle a refuzat să fie alături de Harry, în ultimele clipe de viață ale Reginei Elisabeta a II-a

Mesajul Regelui Charles, după decesul regretatei sale mame
Mesajul Regelui Charles, după decesul regretatei sale mame

Decesul preaiubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de profundă tristețe, pentru mine și întreaga familie. Jelim profund dispariția unei Suverane prețuite și a unei preaiubite mame. Știu că pierderea ei va fi simțită profund, în întreaga țară, în Regat și în Commonwealth, și de nenumărați oameni, din întreaga lume. În această perioadă de doliu și schimbare, eu și membrii familiei vom fi alinați, cu gândul la respectul și afecțiunea profundă de care s-a bucurat Regina”, este mesajul transmis de Regele Charles, moștenitorul Coroanei Marii Britanii.

Vezi și: O dragoste de-o viață! Prințul Philip a renunțat la tot pentru a-i fi alături reginei Elisabeta a II-a

Botezată după Elisabeta Tudor, una dintre marile regine britanice, Lilibet, așa cum era alintată, s-a ridicat la rangul numelui moștenit de la predecesoarea sa, supranumită Gloriana.

Și-a respectat îndatoririle regale, până în ultima clipă

A fost o personalitate neobosită, Majestatea Sa urmând îndatoririle titlului asumat, până în ultimele momente. Retrasă la Castelul Balmoral, din Scoția, încă de la începutul verii, Elisabeta a primit-o, săptămâna aceasta, pe Liz Truss, noua prim-ministră a Marii Britanii.

Decizia a reprezentat o premieră istorică, în cei 70 de ani de domnie, protocolul obșnuit presupunând ca întânirea să aibă loc la Buckingham. Anul 2022, a fost unul plin de evenimente, Elisabeta reușind să țină pasul cu dinamica lumii moderne, în ciuda mai multor probleme de sănătate.

Citește și: Cine moștenește tronul Marii Britanii, după moartea reginei Elisabeta a II-a

A fost activă în perioada Jubileului de Platină, o serie de evenimente internaționale impresionante, organizate în cinstea celor 70 de ani de domnie ai Reginei. Pentru prima dată, Elisabeta a participat la Jubileu, fără soțul ei, regretatul Prinț Filip, decedat în 2021.

Casa Regală nu a fost scutită de scandaluri, în 2022. Prințul Harry și Meghan Markle au fost, în continuare, personaje controversate, în relația cu familia regală, dar cel mai tensionat moment l-a avut ca personaj principal pe Prințul Andrew.

Regina Elisabeta i-a anulat acestuia toate titlurile, încă din prima lună a anului 2022, ca urmare a implicării fiului, într-un scandal internațional.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net