Cine moștenește tronul Marii Britanii, după moartea reginei Elisabeta a II-a

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a, 96 de ani, a fost plasată sub atentă supraveghere medicală, după ce sănătatea ei s-a deteriorat rapid. Întreaga națiune privește cu îngrijorare și incertitudine viitorul țării, care stă în mâinile succesorilor. Așadar cine va urma la tronul Marii Britanii, după moartea Reginei?

Cine moștenește tronul Marii Britanii, după moartea reginei Elisabeta a II-a
Cine moștenește tronul Marii Britanii, după moartea reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a este atent vegheată, în aceste momente de cumpănă, de cei patru copii ai săi, Prințul Charles, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward. Poporul britanic s-a adunat în fața Palatului Buckingham din Londra, îngrijorat de soarta Reginei. 

Citește și: „Podul Londrei s-a prăbușit”: operațiunea specială a Guvernului britanic după moartea reginei Elisabeta a II- a

Regina Elisabeta a II-a este cel mai în vârstă monarh european, totuși cine îi va lua locul, ca moștenitor al coroanei Marii Britanii, după ce Maiestatea Sa nu va mai fi. 

Primul succesor la tron este chiar fiul cel mare al reginei Elisabeta a II-a, Prințul Charles de Wales, 73 de ani. Charles va fi urmat la tron de fiul său cel mare, Ducele de Cambridge, Prințul William, 40 de ani. 

Nu rata nici: Regina Elisabeta, în stare gravă! Rudele se strâng pentru a sta la căpătâiul ei

Prințul Charles este unul dintre cei mai cunoscuți membri ai familiei regale. S-a născut pe 14 noiembrie 1948 și este fiul Reginei Elisabeta a II-a cu Prințul Philip. Charles a fost educat încă de mic copil în spiritul că, într-o zi, va prelua îndatoririle regale, fiind cel mai mare dintre copiii Reginei. 

Citește și: Starea de sănătate a Reginei Elisabeta s-a agravat. A fost plasată sub supraveghere medicală la reședința din Balmoral

Viața aventuroasă a Prințului Charles, moștenitorul tronului britanic

Charles a absolvit Universitatea Cambridge, în 1970, unde a studiat antropologia și istoria.

Prințul Charles a intrat în atenția presei datorită vieții sale sentimentale destul de tumultoase. În 1981 s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer, în cadrul unei ceremonii spectaculoase, ce a avut loc la Catedrala St. Paul, din Londra. Din mariajul celor doi au rezultat doi copii, prințul William, care a venit pe lume la 21 iunie 1981, și prințul Harry care s-a născut la 15 septembrie 1984. 

Din păcate mariajul dintre Prințul Charles și Prințesa Diana a fost unul nereușit, cei doi având caractere foarte diferite. Charles a început o idilă cu Camilla Parker Bowles, încă din perioada mariajului cu Diana, situație de care prințesa era întru totul conștientă și o mâhnea teribil. 

Prințul Charles de Wales și Prințesa Diana au divorțat în 1992. Marea tragedie avea să lovească Casa Regală în 1997, când Lady Diana, mama prinților William și Harry, a murit într-un tragic accident de mașină, în timp ce se afla alături de iubitul ei, Dodi Al Fayed, pe străzile din Paris. 

Prințul Charles și Camilla Parker Bowles au trăit o idilă încă din 1986 și abia în 2005 și-au oficializat relația, căsătorindu-se în cadrul unei ceremonii restrânse, la data de 8 aprilie, cu binecuvântarea Reginei Elisabeta a II-a. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net