„Podul Londrei s-a prăbușit”: operațiunea specială a Guvernului britanic după moartea reginei Elisabeta a II- a

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a murit! Guvernul britanic a pregătit de mai mulți ani un plan care se va pune în aplicare după moartea reginei Elisabeta a II-a. Este vorba despre „Podul Londrei s-a prăbușit”, o operațiune specială despre care inclusiv suveranul știa. 

Regina Elisabeta are probleme de sănătate
Regina Elisabeta are probleme de sănătate

Citește și: Regina Elisabeta a II-a a murit. Adio, Lilibet!

„Podul Londrei s-a prăbușit” anunță moartea reginei Elisabeta a II-a

Operațiunea London Bridge, cunoscută și prin expresia de cod “London Bridge Is Down”, este planul pentru ceea ce se va întâmpla în Regatul Unit după ce Regina Elisabeta a II-a va muri. Unele decizii critice legate de plan au fost luate chiar de suverană, dar anumite detalii vor fi hotărâte numai de succesorul ei, Charles, Prințul de Wales, scrie The New York Times. Iată că vestea tragică a morții reginei Elisabeta a II-a a venit ca un cutremur peste lumea întreagă. S-a activat London Bridge.

Mai vezi și: Meghan Markle a refuzat să fie alături de Harry, în ultimele clipe de viață ale reginei

Casa Regală va emite o „notificare oficială” prin care va transmite publicului știrea decesului suveranei britanice. Site-ul familiei regale se va schimba într-o pagină neagră cu o scurtă declarație care confirmă moartea Reginei.

Familia regală va anunța planurile pentru înmormântarea Majestății Sale, care se așteaptă să aibă loc la 10 zile de la moartea acesteia. A doua zi după moartea Elisabetei a II-a, Consiliul de Aderare, care include personalități guvernamentale de rang înalt, se întrunește la Palatul St. James pentru a-l proclama pe Regele Charles noul suveran. Înmormântarea de stat în sine va avea loc la Westminster Abbey. Vă prezentăm pe larg fiecare zi a funeraliilor, în cazul morții reginei!

Iată și: O dragoste de-o viață! Prințul Philip a renunțat la tot pentru a-i fi alături reginei Elisabeta a II-a

Procesiunile vor avea loc la Londra și Windsor, iar la prânz vor fi două minute de reculegere în toată țara. Va avea loc o slujbă de slujbă în Capela Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor, iar Regina va fi înmormântată în Capela Memorială Regele George al VI-lea a castelului.

Acest meticulos document realizat în urmă cu mai mulți ani în eventualitatea în care regina Elisabeta a II-a moare este pus la păstrare de către Guvernul britanic. De altfel, suveranul este la curent cu operațiunea specială care se va impune în cazul trecerii sale în neființă.

Fragmente din marele plan au fost publicate de către The Guardian în 2017, iar ulterior, în 2021, de către Politico. Este inclus un ghid logistic pe care guvernanții trebuie să-l urmeze pas cu pas. Ce se întâmplă cu trupul neînsuflețit al reginei și toate procedurile pe parcursul celor 10 zile de funerarii. Inclusiv modul în care se va comunica anunțul morții a fost redactat, iar oficialii trebuie să facă totul ca la carte.

Operațiunea Podul Londrei a fost redactată cu acordul reginei Elisabeta a II-a, având în vedere vârsta înaintată. Planul acoperă o gamă largă de proceduri în detaliu de care guvernanții, dar și moștenitorii trebuie să țină cont.

De asemenea, planul „Podul Londrei s-a prăbușit” acoperă detalii foarte importante, precum coborârea steagurilor de către personalul de la castel la 10 minute după ce guvernanții au fost anunțați de moartea reginei. De altfel, este interzisă publicarea pe Twitter și pe alte rețele de socializare oficiale, cu excepția cazurilor în care postările publice sunt autorizate de către șeful de la comunicare, potrivit Politico.

Prim-ministrul va fi înștiințat că regina Elisabeta a II-a a murit prin următorul mesaj: „Podul Londrei s-a prăbușit”, scrie The Guardian. Așa s-a și întâmplat, având în vedere că monarhul a încetat din viață.

După ce anunțul morții suveranului este făcut public, se va plasa pe porțile Palatului Buckingham, reședința reginei, un semn prin care se anunță doliul național. Totodată, acest doliu se va regăsi și pe rețelele de socializare și pe toate conturile oficiale ale Casei Regale.

Planul „Podul Londrei s-a prăbușit” a fost discutat de mai multe ori pe de către guvernanți, autorități și media. Îngrijorări cu privire la starea de sănătatea a reginei au apărut marți, ceea ce a adus în discuție operațiunea specială în cazul morții ei. Menționăm că presa străină a făcut publice doar bucăți din planul secret realizat pentru momentul morții suveranului.

Prima zi de funerarii 

La 10 dimineața, a doua zi după moartea reginei Elisabeta a II-a,  guvernanții Marii Britanii, printre care miniștrii, consilierii și premierul Casei Regale se întâlnesc la Catedrala St. James, unde vor participa la ceremonia de încoronare a prințului Charles. Cei prezenți vor purta costume negre, ori rochii negre. Nu vor exista decorațiuni.

Proclamarea noul rege al Marii Britanii va avea loc la St. James din Londra. Parlamentarii își vor exprima condoleanțele, iar activitatea se suspendă pentru 10 zile.

La ora 15:30 (ora Angliei), premierul și ceilalți membri ai Guvernului britanic vor ține un discurs împreună cu noul rege. Oficialii vor veni neînsoțiți la acest eveniment, astfel că soțiile nu-i vor acompania.

A doua zi de funerarii

Trupul neînsuflețit al reginei Elisabeta a II-a va fi adus la Palatul Buckingham. Sunt făcute deja scenarii pentru momentele morții suveranului, astfel că dacă monarhul moare la Sandringham, reședința din estul Angliei, trupul va fi adus la Londra cu trenul regal. Același lucru se va întâmpla și dacă regina moare la Balmoral, în Scoția, iar dacă nu este posibil transportul cu trenul, atunci se va alege calea aeriană.

Premierul Marii Britanii ți miniștrii vor fi cei care vor întâmpina sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei, după care vor fi citite proclamații în legislativele locale din cele trei țări, altele decât Anglia.

A treia zi de funerarii

În calitate de rege, Charles va primi condoleanțele oficiale la Westminster Hall, iar ulterior va face un tur al Regatului. Prima vizită va fi la parlamentul scoțian și o slujbă la Catedrala St. Giles din Edinburgh.

A patra zi de funerarii

În turul Regatului Unit, în cea de-a patra zi de funerarii, regele Charles va vizita Irlanda de nord, va primi condoleanțe și va participa la o slujbă la Catedrala St. Anne din Belfast. Se va face și o repetiție Operațiunea Lion, procesiunea sicriului de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster.

A cincea zi de funerarii

La sosirea sicriului cu trupul neînsuflețit al reginei va avea loc o slujbă memorială la Westminster Hall. Procesiunea de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster va avea loc pe o rută ceremonială prin Londra

Zilele șase-nouă de funerarii

Așadar, în ziua șase se va depune sicriul la Palatul Westminster, iar aici va sta trei zile, operațiunea se va numi Feather. Astfel, trupul neînsuflețit al reginei va sta pe catafalc în mijlocul Westminster Hall pentru 23 de ore. Intrarea se va face pe bază de bilete, astfel că cele din zona VIP vor fi stabilite dinainte. Tot în această zi se vor face repetiții pentru procesiune și funeralii de stat.

Ziua șapte de funerarii va fi marcată de vizita regelui Charles în Țara Galilor, va primi condoleanțe și va participa la slujba de la Catedrala Liandaff în Cardiff. În acest timp, oficialii pregătesc funerariile și toate demersurile necesare în direcția asta, mai ales că pot fi probleme în ceea ce privește rețeaua de transport, dar și alte detalii. Zilele în care au loc funerariile vor fi zile de doliu național.

A zecea zi de funerarii

Ziua D+10 În această zi vor avea loc funeraliile de stat, care se vor desfășura la Westminster Abbey. Două minute de tăcere vor fi anunțate la nivel național, iar procesiunea va avea loc la Londra și Windsor. După încheierea evenimentelor de la Capela St. George și de la Castelul Windsor, Regina va fi înmormântată la Capela Memorială Regele George al VI-lea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net