O dragoste de-o viață! Prințul Philip a renunțat la tot pentru a-i fi alături reginei Elisabeta a II-a

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a murit, la vârsta de 96 de ani, la puțin după un an de la decesul prințului Philip, bărbatul care a renunțat la tot pentru a-i fi alături. Povestea lor de dragoste este una demnă de paginile unui roman.

Iubirea dintre Philip și Elisabeta a II-a a depășit orice obstacol
Iubirea dintre Philip și Elisabeta a II-a a depășit orice obstacol

Au trecut împreună prin obstacole și vremuri dificile, însă iubirea lor s-a dovedit a fi mai puternică decât orice impediment. Iată cum s-a scris una dintre cele mai frumoase istorii de iubire!

Povestea de dragoste dintre Elisabeta a II-a și prințul Philip este demnă de admirat. A făcut față tuturor provocărilor de-a lungul vremii, iar timpul a demonstrat că cei doi sunt făcuți unul pentru altul.

Citește și: Cine moștenește tronul Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta a II-a 

Elisabeta s-a îndrăgostit la prima vedere de Philip 

Elisabeta s-a îndrăgostit de Philip atunci când avea doar 13 ani. Întâlnirea crucială pentru amândoi, cea care avea să îi lege pe vecie, a avut loc în iulie 1939, în comitatul Davon. Philip, pe atunci un tânăr de 18 ani cu părul blond şi un fizic atletic, a impresionat-o şi a amuzat-o pe prinţesa Elisabeta. Biograful oficial al regelui George al IV-lea nota că „Philip este bărbatul de care prinţesa Elisabeta s-a îndrăgostit încă de la prima întâlnire”.

Prințul Philippos al Greciei și al Danemarcei s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unicul fiu dintre cei cinci copii ai prințului Andrei al Greciei și ai prințesei Alice de Battenberg. Familia sa s-a stabilit la Paris, iar prințul a fost trimis la un internat din Marea Britanie atunci când avea doar șapte ani.

Și-a continuat studiile în sudul Germaniei și în Scoția. A devenit cadet al Marinei britanice în anul 1939 și în același an avea să o întâlnească pe cea care i-a schimbat viața: Elisabeta a II-a.

Vezi și: Adio, Lilibet! A murit regina Elisabeta a II-a 

Elisabeta și Phillip s-au căsătorit atunci când erau foarte tineri 

Pe 20 noiembrie 1947, Elisabeta a II-a trecea prin mari emoții, îmbrăcând rochia de mireasă și pășind în fața altarului alături de cel ce i-a fost cel mai bun prieten întreaga viață, prințul Philip. Cei doi și-au unit destinele de tineri, pe când regina avea 21 și ani, iar Philip 26. Așa a început povestea lor de dragoste care avea să dureze nici mai mult, nici mai puțin de 73 de ani!

În numele iubirii, Philip, prințul Greciei și al Danemarcei a renunțat la aceste titluri și a adoptat numele de familie al bunicilor materni, fiind cunoscut ca locotenentul Philip Mountbatten. După ce a devenit soțul Elisabetei a II-a, el a primit titlurile de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenewich. Regina l-a numit prinț al Marii Britanii în anul 1957, iar în anul 2011 i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei regale britanice. 

Ar putea să te intereseze și: Povestea bărbatului care a renunțat la tot pentru o viață închinată iubirii: prințul Phillip

Elisabeta și Philip au avut împreună patru copii și mulți nepoți!

Suverana Marii Britanii și prințul consort au avut împreună patru copii, opt nepoți și opt strănepoți, iar familia lor a fost una care s-a bucurat dintotdeauna de admirația britanicilor. Cu toate acestea, controversele nu au lipsit, iar la un moment dat s-a zvonit că Philip ar fi călcat strâmb în timpul mariajului.

În ciuda zvonurilor mai mult sau mai puțin fondate, un lucru este cert: Elisabeta a II-a l-a iubit nespus pe Philip și, chiar și după șapte decenii de mariaj, ea a continuat să poarte verigheta din ziua nunții până în ultima zi a vieții sale.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net