Suma maximă de bani pe care ai voie să o ții în casă. Legea te pedepsește aspru

Germania este una dintre țările europene unde au emigrat cei mai mulți români la muncă. Dacă vrei să-ți păstrezi banii cash, Click! îți care este suma maximă pe care o poți ține în casă.

În Germania, la fel ca și în România, suma este de 10.000 de euro / foto: Pixabay
În Germania, la fel ca și în România, suma este de 10.000 de euro / foto: Pixabay

Tocmai de aceea, pentru că la noi în țară se obișnuiește economisirea banilor „la saltea”, adică în numerar, este bine să știi că legea de această țară europeană nu este foarte permisivă cu acest mod de strânge pentru zile negre.

Dacă lucrezi în Germania și vrei să ții bani cash în casă, trebuie să știi niște lucruri înainte. Potrivit unui studiu făcut acum trei ani de Deutsche Bundesbank,  germanul de rând păstrează 1.364 euro în casă. Suma maximă pe care o poți ține în casă este de 10.000 de euro.

Legea privind spălarea banilor impune această limită. Dacă aveți mai mult de 10.000 de euro, trebuie să dovediți de unde îi aveți. Dacă nu puteţiți face asta, veţi fi anchetaţi. Dacă ați păstrat acasă sume mai mari de bani, cel mai bine este să nu le puneţi în cont dintr-o dată.

Așadar, depozitarea banilor în casă, dacă sunteți în Germania, nu este o infracțiune dar ar trebui luată în considerare cu atenție.

Câți bani mai ai voie să ții cash în casă, în România. Suntem priintre cei mai săraci din Europa

Și în România este legal să ții în casă tot 10.000 de euro, dar, la noi, la această sumă este greu de ajuns, având în vedere situația economică prezentă de la noi din țară.

Puterea medie de cumpărare pe cap de locuitor în România este în anul 2023, de 7.738 euro, ceea ce înseamnă că românii sunt cu 56% sub media europeană şi coboară două locuri.

Potrivit studiului GfK Purchasing Power pentru România și Europa 2023, citat de Agerpres, puterea medie de cumpărare pe cap de locuitor în România în acest an a atins suma de 7.738 euro.

Aceasta indică o scădere, plasând românii cu 56% sub media europeană și coborându-i pe locul 33 în clasament.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net