Vești bune! Cine sunt românii care vor primi de două ori mai mulți bani la pensie

Noua lege a pensiilor, susține Guvernul Ciolacu, va rezolva inechităţile din sistem. Unii dintre românii cu pensii mici vor avea parte de o dublare a sumei.

Pensiile mici ar urma să se dubleze / foto: arhiva
Pensiile mici ar urma să se dubleze / foto: arhiva

Potrivit reprezentanților Guvernului, trei milioane de oameni vor avea pensii mai mari, în medie, cu 40% din 2024. Pentru ei, pensiile se vor majora de două ori, în ianuarie şi în septembrie, conform noii legi scrise la Ministerul Muncii.

În România există aproape 5 milioane de pensionari. Toți vor primi, în ianuarie 2024, o majorare a venitului cu aproape 14%, adică o indexare cu rata inflației.

Mai mult de jumătate dintre ei, adică 3 milioane de pensionari, vor avea parte de o nouă majorare în septembrie, odată cu recalcularea tuturor pensiilor. Creşterea va fi în medie de 40%.

„Vor creşte semnificativ, plecând de la cele trei elemente care formează punctul de pensie şi anume punctele de contributivitate, punctele necontributive şi punctele de stabilitate", a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Cine va avea pensia dublată din 2024

Potrivit a3, de exemplu, o femeie, care a lucrat cel puțin 35 de ani ca vânzătoare şi a ieşit la pensie cu aproape 1.100 de lei va primi de la 1 ianuarie 149 de lei în plus, iar din septembrie pensia va ajunge la aproape 2.000 de lei.

Totodată, un bărbat care are stagiul complet de cotizare şi are acum o pensie de puţin peste 900 de lei va primi din septembrie o majorare cu aproape 90% a venitului. Românii cu un stagiu de cotizare mai mare de 25 de ani vor primi bonusuri.

„Acele venituri nepermanente - care era principala formă de remunerare înainte de 1989 la prime, la al treisprezecelea salariu şi la celelalte sporuri - vor fi luate în calcul în legislaţia nouă la calculul pensiei, cu condiţia să se fi achitat contribuţiile de asigurări sociale", a declarat Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net