E oficial! Cine sunt pensionarii care vor primi cu 30% mai mulți bani, la pensie

Într-o intervenție televizată recentă, șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a adus vești bune pentru vârstnicii din România. Cu această ocazie, Baciu a lămurit publicul cu privire la majorările pensiilor și a oferit detalii esențiale despre recalcularea și indexarea indemnizațiilor acordate de stat.

Anumitor români li se vor majora pensiile cu 30%. Foto: Click.
Anumitor români li se vor majora pensiile cu 30%. Foto: Click.

Eliminarea procentului maxim din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Până de curând, PNRR impunea ca vârstnicii să primească doar 9,4% din valoarea produsului intern brut (PIB). Această restricție a fost eliminată, deschizând astfel calea pentru majorări semnificative ale pensiilor. Premierul României, Marcel Ciolacu, a confirmat aceste schimbări, subliniind că se vor face creșteri substanțiale, în special pentru cei care primeau sume foarte mici.

Creșteri substanțiale de pensii pentru anumiți români

Conform datelor prezentate de Antena 3, persoanele născute între aprilie 1945 și septembrie 1946, care s-au pensionat în perioada septembrie 2008-iulie 2010, vor beneficia de o creștere de 30% a pensiilor lor. Același procent se va aplica și pentru cei născuți între mai și septembrie 1948, care au ieșit la pensie în intervalul octombrie 2021-martie 2013, precum și pentru cei care s-au pensionat între octombrie 2012 și martie 2013 și s-au născut între mai și septembrie 1948.

Digitalizarea pensiilor și recalcularea: procesul și termenele

Daniel Baciu a informat publicul că procesul de digitalizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat în proporție de 90%. După terminarea acestei etape, se va trece la recalcularea pensiilor conform noii legi. Baciu a explicat că recalcularea este precedată de evaluarea atentă a tuturor dosarelor de pensii, un proces complex care implică verificarea și digitalizarea fiecărui dosar într-un sistem informatic modern. 90% din dosarele au fost deja evaluate, iar acest proces dificil este pe cale de a fi finalizat.

Baciu a subliniat că se așteaptă ca recalcularea și indexarea pensiilor să fie realizate până în anul următor. Indexarea va fi în concordanță cu inflația, iar recalcularea va fi efectuată pe baza noii formule de calcul din noua lege a pensiilor. Această reformă profundă este esențială pentru a asigura un tratament mai echitabil pentru pensionari și pentru a asigura că aceștia beneficiază de niveluri de trai decente în anii de bătrânețe.

În concluzie, măsurile anunțate de șeful Casei Naționale de Pensii reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea calității vieții pentru pensionarii din România. Recalcularea și indexarea pensiilor vor aduce nu doar o creștere a sumelor primite, ci și o justiție mai mare în distribuirea acestor beneficii vitale pentru cei în vârstă. Aceste schimbări reprezintă un angajament important din partea guvernului pentru a asigura un trai decent și demn pentru toți cetățenii lor care au contribuit la dezvoltarea țării de-a lungul vieților lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sarmale in Japonia Captura Video HaiHui în doi jpg
image
image
image
image
image
image
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net