Anunț important pentru 5 milioane de români. Ce se întâmplă cu pensiile recalculate

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a adus vești așteptate cu sufletul la gură pentru peste 4,6 milioane de seniori din România. Într-un interviu exclusiv acordat postului Antena 3, Baciu a dezvăluit detalii cruciale despre recalcularea pensiilor și cum aceasta va influența veniturile pensionarilor. Află ce modificări majore se pregătesc și cum vor fi afectați cei care primesc pensii în țara noastră.

Se pregătesc modificări la recalcularea pensiilor. Foto: Click.
Se pregătesc modificări la recalcularea pensiilor. Foto: Click.

1. Procesul de evaluare este aproape finalizat

Potrivit declarațiilor lui Daniel Baciu, procesul de evaluare a dosarelor de pensii este aproape finalizat. Peste 4,5 milioane de dosare sunt în proces de evaluare, iar acest pas este esențial înainte de recalcularea efectivă a pensiilor conform noii legi.

2. Recalcularea pensiei. Ce urmează

Reforma se bazează pe noua lege a pensiilor care va fi adoptată în această sesiune parlamentară. Recalcularea va ține cont de un punctaj determinat de stagiul de cotizare de 25 de ani și valoarea punctului de pensie, care va fi fixată între 40% și 45% din câștigul salarial mediu brut, stabilit anual prin legea bugetului.

3. Indexare și egalizare a vârstei de pensionare

Noua lege va include și o indexare a pensiilor în luna martie, ajustată conform ratei inflației din anul precedent. În plus, se discută despre egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani pentru femei și bărbați. Această măsură vine ca un pas spre echitate și coerență în sistemul de pensii.

4. Eliminarea pensiei minime, o schimbare majoră

Un alt aspect important al reformei este eliminarea pensiei minime. Această modificare indică o schimbare semnificativă în abordarea acordării pensiilor și va fi important să monitorizăm cum aceasta va afecta persoanele cu venituri mai mici.

Recalcularea pensiilor și noile modificări legislative anunțate de Daniel Baciu reprezintă o schimbare importantă pentru peste 4,6 milioane de seniori din România. Aceste modificări au potențialul de a influența semnificativ veniturile pensionarilor și oferă o privire în viitorul sistemului de pensii din țara noastră.

Nota Redacției: Menționăm că detaliile exacte ale noii legi a pensiilor vor fi cunoscute în momentul adoptării acesteia în parlament. Este recomandat ca toți cei interesați să urmărească cu atenție evoluțiile legislative pentru a fi la curent cu schimbările care îi privesc direct.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net