Se dau 500 de lei în plus la pensie! Veste bună pentru milioane de pensionari din România

În prima jumătate a lunii octombrie va începe livrarea pensiilor prin mandat poștal. De pe 12 octombrie vor fi alimentate conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea acestor pensii pe card.

Veste pentru pensionarii români cu venituri mai mici de 3.000 de lei Foto: Shutterstock
Veste pentru pensionarii români cu venituri mai mici de 3.000 de lei Foto: Shutterstock

Cum se acordă ajutoarele

Ajutoarele se acordă, în octombrie, după cum urmează: în cuantum de 500 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei inclusiv; în cuantum de 400 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei inclusiv; în cuantum de 300 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei inclusiv. 

A doua tranșă a ajutorului pentru pensionare

A doua tranșă a ajutorului pentru pensionarea cu venituri sub 3.000 de lei pe lună va fi livrată în octombrie împreună cu pensiile, așa cum prevede OUG nr. 168/2022. În acest sens, deja au fost tipărite tichetele care vor ajunge în cel mai scurt timp la beneficiari. În tichetele de pensii care ajung în octombrie este menționat și cuantumul ajutorului.

„Dacă vorbim despre aceste forme de sprijin care vin ca măsuri de protecție socială în sprijinul celor cu venituri din pensie sub 3.000 de lei, iar cuantumurile sunt diferențiate în funcție de nivelul pensiei, aceste măsuri au fost dispuse și anul trecut și iată, continuă și anul acesta, tocmai pentru a veni în sprijinul pensionarilor care să poată să își asigure cheltuielile curente și pentru care veniturile din pensie nu sunt suficiente”, a declarat Doina Pârcălabu, fosta șefă a Casei Naționale de Pensii și secretar de stat în Ministerul Familiei. 

Creștere pensii în 2024

Există două variante pentru creșterea pensiilor în 2024. Fie acestea vor fi indexate cu rata inflației, fie vor fi calculate diferit, după noua lege a pensiei. În cazul în care pensiile vor fi indexate cu rata inflației, pensia minimă va crește cu aproximativ 150 de lei.

În prezent, punctul de pensie este de 1.785 de lei, potrivit informațiilor oficiale de pe siteul Casei Naționale de Pensii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net