Românii care vor lua doar 2.100 de lei pensie, deși au muncit 35 de ani

Atunci când facem primii pași în câmpul muncii, fiecare dintre ne gândim că, în viitor, atunci când vom ieși la pensie, ne vom bucura de o pensie decentă, la bătrânețe. Ei bine, se pare că ce ar trebui să se întâmple și ce se întâmplă în realitate nu sunt deloc același lucru în țara noastră! Undeva în jur de 1,2 milioane de români primesc pensia minimă, deși au muncit o viață întreagă!

Au muncit o viață însă primesc pensie minimă
Au muncit o viață însă primesc pensie minimă

Mai mult ca sigur, atunci când facem primii pași în câmpul muncii, ne așteptăm că odată ajunși la bătrânețe, peste decenii întregi, ne vom bucura de o pensie decentă. Din păcate, în țara noastră, ce ar trebui să se întâmple în mod normal nu este deloc același lucru cu ce se petrece în realitate.

Iar, potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că undeva în jur de 1,2 milioane de bătrâni din România primesc o pensie minimă, 1,125 de lei, deși au muncit o viață întreagă!

Muncesc o viață dar primesc pensie minimă

Având în vedere că speranța de viață din țara noastră este de aproximativ 15 ani, bătrânii nu primesc la pensie nici măcar jumătate din suma pe care au plătit-o la stat! De exemplu, dacă vorbim despre un salariu mediu net de 4.000 de lei, un român care contribuie vreme de 35 de ani la sistemul public de pensii va plăti statului undeva peste 600.000 de lei. Cu toate acestea, el va primi o pensie de numai 2.100 de lei, iar ținând cont de speranța de viață, va primi înapoi doar 250.000 de lei, din banii cotizați.

Potrivit estimărilor, se pare că problema se va accentua și mai mult în viitor. În aprximativ 15 ani, putem fi în situația în care 6 milioane de angajați vor fi nevoiți să susțină pensiile a 8 milioane de oameni. Iar pentru a evita situația în care vom ajunge muritori de foame la bătrânețe, avem la dispoziție doar câteva soluții, cum ar fi contribuția la pilonul II de pensii (obligatoriu pentru angajații până în 35 de ani), sau la pilonul III, care este complet facultativ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net