Anunțul făcut de Marcel Ciolacu care îi privește pe 4 milioane de pensionari: „Banii ajung la oameni în prima jumătate a acestei luni!”

Ultima actualizare:

Într-o mișcare menită să sprijine peste patru milioane de pensionari din România, premierul Marcel Ciolacu a adus vești bune. La începutul acestei luni, el a anunțat că pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor primi ajutoare financiare din partea statului. Acești bani suplimentari vor ajunge la beneficiari în prima jumătate a lunii octombrie, conform declarațiilor făcute în cadrul ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu a anunțat ajutoare pentru pensionari. Foto: Click.
Marcel Ciolacu a anunțat ajutoare pentru pensionari. Foto: Click.

"Profit de ocazie pentru a anunța că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni. Am crescut salariul minim de la 1 octombrie și acordăm aceste ajutoare pensionarilor cu venituri mici. Deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România", a subliniat Ciolacu în debutul ședinței de luni de la Palatul Victoria.

Cum se dau aceste ajutoare financiare

Aceste ajutoare financiare, care reprezintă a doua tranșă din acest an, sunt distribuite în funcție de valoarea pensiei fiecărui beneficiar. Cu cât pensia este mai mică, cu atât suma ajutorului financiar este mai mare. Conform noilor criterii stabilite, aceasta este modalitatea de distribuire a sumelor:

Pensionarii cu venituri până în 1.500 lei inclusiv vor primi 500 de lei ca ajutor financiar.

Cei cu venituri cuprinse între 1.501 lei și 2.000 lei inclusiv vor beneficia de 400 de lei.

Pentru cei cu venituri între 2.001 lei și 3.000 lei inclusiv, ajutorul financiar este de 300 de lei.

Inițiativă va sprijini peste 4 milioane de pensionari

Este bine de știut faptul că, această inițiativă va sprijini peste 4 milioane de pensionari de la noi din țară care primesc pensii în momentul acordării ajutoarelor financiare. Este un efort semnificativ al guvernului pentru a îmbunătăți viața celor cu venituri reduse, reprezentând o măsură importantă în sprijinul cetățenilor vulnerabili din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
mama copil de mana jpg
image png
image png
Millie Bobby Brown jpg
bani euro pixabay jpg
litoral jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net