Marcel Ciolacu anunță concedieri masive! Cine sunt românii care vor rămâne fără locul de muncă. „Se vor desființa mii de posturi”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat concedieri masive în rândul bugetarilor. În debutul ședinței de Guvern în care a discutat și despre situația bugetară a țării, șeful Executivului a subliniat că prin pachetul fiscal adoptat își va angaja răspunderea în Parlament și vor dispărea mii de posturi de bugetari în administrație.

Se vor desființa mii de posturi de șefi, consilieri, șoferi și secretare Foto: Shutterstock
Se vor desființa mii de posturi de șefi, consilieri, șoferi și secretare Foto: Shutterstock

Reducerea locurilor de muncă 

Marcel Ciolacu a vorbit despre măsurile fiscale pentru care Guvernul își va asuma răspunderea. Printre acestea, și reducerea locurilor de muncă la unele instituții de stat, scrie Antena3 CNN.ro. „Eu nu vreau să trimit pe nimeni acasă. Avem cei mai mulți ordonatori de credite. Șefii de birou pot trece pe funcții de execuție. Eu nu pot să accept să mai fie 16.000 de ordonatori de credite. În loc să le fac, să unesc trei-patru instituții să facă una singură aceste achiziții și cheltuieli. De aceea sunt și diferențele atât de mari la aceleași produse achiziționate de către unii și de către alții”, a explicat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Va veni cu o reorganizare a ministerului"

„Statul nu mai trebuie să lase loc de corupți. Fiecare ministru, primar, va hotărî o nouă organizare și o nouă organigramă. Este o descentralizare. Ceea ce spun eu foarte clar și Ministerului Transporturilor, că nu poate să mai continue cu 53 de autorități. Și o să vedeți că domnul ministru Grindeanu va veni cu o reorganizare a ministerului. Este normal să se întâmple acest lucru. Nu avem șomaj în România, cu toate că au plecat din România aproape peste 5 milioane de români. Noi stăm cu șomajul între 1% și 2% în acest moment.

Nu este o problemă că rămâne lumea pe drumuri, există viață și în zona privată. Și eu am lucrat și în zona privată. Nu am avut nicio problemă. Adică nu a venit Ciolacu să spună că va da lumea afară. Nu, fiecare să se reorganizeze, dar pe alte căi. Nu mai putem așa. Avem un sistem bugetar ceaușist, comunist”, a mai adăugat premierul.

Guvernanții au decis, prin măsurile fiscale adoptate ieri, ca la nivelul administrațiilor locale, primării, Consilii Județene, să se reducă 10% din posturile pe care fiecare unitate administrativ teritorială le are. 

Marcel Ciolacu: „Unii nu vor mai fi șefi la stat"

„Este adevărat, unii nu vor mai fi șefi la stat. Se vor desființa mii de posturi de șefi, cu toată liota de consilieri, șoferi și secretare. Este cea mai ambițioasă reformă a aparatului bugetar de după revoluție și ar fi fost de așteptat ca acest proces să fie demarat mai devreme. Nu s-a întâmplat, așa că o fac eu acum. Nu am de gând să dau vreun pas înapoi. Este nevoie de reformă majoră și sunt pregătit să mi-o asum fiindcă este singura șansă pentru a continua dezvoltarea României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net