Val istoric de concedieri la Vodafone! Câți oameni urmează să își piardă locul de muncă

Peste 10.000 de oameni urmează să își piardă locul de muncă, după ce noul director general al Vodafone, Margherita Della Valle, a anunțat că dorește să readucă companie printre cele mai competitive și profitabile de pe piață. Acest val de concedieri este fără precedent în istoria Vodafone.

Peste 10.000 de oameni vor fi concediați de către Vodafone
Peste 10.000 de oameni vor fi concediați de către Vodafone

Un număr uriaș de angajați Vodafone urmează să își piardă locul de muncă, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro. Mai precis, se pare că undeva peste 10.000 de oameni vor rămâne fără salarii după ce valul uriaș de concedieri a fost anunțat. Scopul acestuia este, conform directoarei companiei, să readucă compania printre cele mai profitabile și competitive de pe piață, după o perioadă marcată de ceva probleme, pentru Vodafone.

Se estimează că gigantul din telecomunicații are, în total, undeva în jur de 100.000 de angajați pe glob, iar noua directoare generală, pe numele ei Margherita Della Valle, a anunțat recent că dorește să „simplifice afacerea”, deoarece performanțele Vodafone nu au fost la nivelul așteptărilor. Deja în luna martie a acestui an, sucursala din Italia a început să se consulte cu sindicatele, pentru concedierea a 1.000 de oameni, dintre cei 5.700 care lucrează pentru Vodafone în peninsulă.

Concedierile sunt parte din planul companiei de a crește profiturile

Ultima perioadă nu a fost deloc una conform așteptărilor pentru Vodafone, cel puțin din puct de vedere financiar. Compania a înregistrat o scădere cu 4.5% a valorii acțiunilor sale din cadrul bursei de la Londra. De asemenea, noua directoare a mai spus că piața din Germania nu a reușit să atingă așteptările companiei, în timp ce strategia Vodafone din Spania este, în acest moment, una în schimbare.

Potrivit estimărilor celor de la Vodafone, fluxul de numerar la care se așteaptă compania în acest an este de 3.3 miliarde de euro, o sumă mult mai mică decât cea de 4.8 miliarde, înregistrată în anul fiscal precedent.

Astfel, pentru ca interesele financiare ale companiei să nu aibă de suferit, directoarea Margherita Della Valle a anunțat valul masiv de concedieri, în care peste 10.000 de persoane vor rămâne fără locul de muncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net