Anunț sumbru: 400.000 de bugetari, daţi afară. Nu vor mai fi bani de pensii și salarii
Vor începe concedierile de la anul! Asta preconizează Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, care i-a anunțat pe investitorii germani că 400.000 de bugetari vor fi daţi afară și că în următorii trei ani nu vor mai fi bani de pensii și salarii.
Acesta spune că totul se va petrece din cauza faptului că din 2020 România va avea un Guvern codus de un premier tehnocrat, care va disponibiliza 400.000 de bugetari. În plus, se va renunţa la cota unică de impozitare şi va fi adoptată impozitarea progresivă.
Acesta este mesajul lui Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, pentru oamenii de afaceri germani din România.
Dragoș Anastasiu: ”Nu sunt bani pentru pensii și salarii”
”Cota unică n-are nici o şansă să supravieţuiască. Repet, nu pot să spun de unde vin discuţiile”, a declarat acesta la întânirea cu oamenii de afaceri germani.
Totodată, Anastasiu a afirmat că renunțarea la cota unică va avea loc din cauza faptului că în următorii cel puţin trei ani nu vor exista bani pentru plata pensiilor şi salariilor angajaților de la stat.
”În anii 2020, 2021, 2022 şi aşa mai departe, nu sunt bani pentru a plăti salariile şi pensiile conform actualei Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare. Nu sunt bani! Personal cred că nici un partid nu se va atinge de această zonă, o vor lăsa aşa, şi atunci întrebarea este cum facem rost de bani? Adică avem o cheltuială fixă şi de asta nu ne atingem”, a susţinut Dragoş Anastasiu.
Din 1,2 milioane de bugetari vor rămâne 800.000
Mai mult decât atât, vor fi tăiate pensiile speciale și vor dați afară 400.000 de bugetari.
”O să încerce să se atingă, unii de ei, în următorul an, dacă se poate, printr-un Guvern care nu o să aibă la vârf coloratură politică, să se atingă de Legea Pensiilor, cu pensiile speciale şi cu salarizarea unitară, dar în special prin diminuarea numărului de bugetari de la 1,2 milioane la 800.000, printr-o schimbare la nivel de administraţie. Nu o să mai fie 42 de judeţe, ci 8 regiuni, n-o să mai fie 3.000 de unităţi administrativ-teritoriale, ci 1.000, şi de acolo dăm afară 400.000 de oameni, de care mediul privat are nevoie, ca să zic aşa. Depinde cine iese de acolo, că de unii s-ar putea să n-avem nevoie, că va fi mai rău decât aşa”, a dezvăluit preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane planul sumbru pe care-l au politicienii.
Citește și:
https://www.click.ro/news/national/buget-2019-10-din-bani-merg-la-salarii
https://www.click.ro/news/national/pensii-salarii-taxe-ce-ne-asteapta-din-2019
https://www.click.ro/news/national/salariile-bugetarilor-cresc-dar-vor-fi-si-concedieri
https://www.click.ro/news/national/cresc-salariile-din-2019-cat-vor-primi-politistii-si-militarii