Concedieri în masă la McDonald's! Ce se întâmplă cu angajații din România

Potrivit Wall Street Journal, ca parte a unei restructurări care include disponibilizări şi închiderea unor birouri, la nivel global, McDonald's, un mare lanț de fast-food, reduce pachetele salariale pentru unii angajați. Schimbările vin la trei luni după ce compania a avertizat că o restructurare este iminentă.

Concedieri în masă la McDonald's!
Concedieri în masă la McDonald's!

McDonald's concediază sute de angajați

McDonald's reduce pachetele salariale pentru unii angajaţi. Potrivit Insider, numărul de angajaţi corporativi pe care compania i-a concediat în această săptămână ar fi de „mai puțin de 1.000”. De asemenea, unora dintre angajați li s-a spus că ar putea continua să lucreze la McDonald's dacă acceptă reduceri ale pachetelor lor de compensaţii. Tototdată, ei trebuie să accepte modificări ale funcţiilor şi beneficiilor, cum ar fi bonusuri şi granturi de capital.

Disponibilizările au afectat atât angajații de zeci de ani, cât și angajările recente. „Aceste decizii nu au fost ușor de luat, dar sunt convins că aceasta este calea cea bună de urmat pentru a îmbunătăți modul în care rezolvăm problemele pentru clienții și oamenii noștri”, a declarat Joe Erlinger, președintele american al McDonald's.

Angajații McDonald's se așteaptă la reduceri de locuri de muncă din ianuarie. Pe atunci, CEO-ul Chris Kempczinski le-a spus acestora că disponibilizările au fost posibile în aprilie.

Reducerile „ne vor ajuta să ne mișcăm mai repede ca organizație, reducând în același timp costurile noastre globale și eliberând resurse pentru a investi în creșterea noastră”, a declarat Kempczinski într-un memoriu adresat angajaților.

Aceste concedieri și schimbări afectează angajații din SUA, cât și din străinătate – de la sediul companiei din Chicago şi din birourile sale din teritoriu, precum şi din cadrul departamentelor, inclusiv marketing şi operaţiuni.

De asemenea, reducerile de locuri de muncă fac parte din strategia de creștere McDonald's, „Accelerarea organizației”, iar în perioada 3-5 aprilie, lanțul de fast-food le-a spus angajaților să lucreze de acasă și să anuleze întâlnirile de la sediul său din Chicago, în timp ce efectua disponibilizările.

McDonald's a declarat la începutul acestui an că revizuieşte nivelurile de personal corporative, anunţând, de asemenea, planurile de a anula sau „de-prioritiza” unele iniţiative. Înainte de reducere, compania avea aproximativ 150.000 de angajați în echipele sale corporative și restaurantele deținute.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net