Cum prepari acasă cheeseburger la fel de bun ca la McDonald's? Un bărbat a petrecut ani întregi perfecționând rețeta
Un bărbat pasionat de bucătărie a dezvăluit cum să pregătești în propria ta casă un cheeseburger ca la la McDonald's. A mărturisit câteva secrete, pe care le-a descoperit în anii pe care i-a petrecut încercând să descopere rețeta, dar și ingredientele de care ai nevoie. Britanicul a dezvăluit inclusiv marca de ketchup și muștar folosită pentru un gust autentic!
Ki Ryu-Tatsu este un super fan al preparatelor de la McDonald's, motiv pentru care a încercat să pregătească un cheeseburger care să aibă același gust ca la fast-food. Singura diferență este că pune cu 40% mai multă carne, în rest a reușit să descopere ingredientele folosite, secretele bucătarilor de la McDonald's și cum să obțină aceeași textură a chiflei, chiar dacă o cumpără din comerț!
Vezi și: Rețetă de Musaca exact ca la bunica! Preparatul perfect pentru seri de vară
„La început, pentru cheesburgerul clasic ai nevoie de o chiftea de vită australiană 100%, asezonată cu un praf de sare și piper. Cheeseburgerul McDonald's este completat de castraveți acri ușor acidulați, ceapă tocată, ketchup, muștar și o felie de Cheddar topit”, a scris bărbatul.
Cum prepari cheesburger ca la McDonald's
Ingrediente:
· O chiflă de burger,
· 60 gr. de carne tocată de vită australiană (sau 100, în funcție de preferințe),
· Jumătate de lingură de ceapă tocată mărunt;
· 3-4 feliuțe de castravete murat;
· O felie/două felii de brânză cheddar;
· Un vârf de cuțit de sare;
· Un vârf de cuțit de piper;
· O lingură de ketchup Heinz;
· O lingură de muștar Heinz.
Ți-am mai pregătit și:
Mod de preparare: 3 rețete de salate de sezon ușoare. Îți oferă doza zilnică de vitamine
· Începe prin a prepara carnea de vită, pe care o asezonezi cu sare și piper. Formează chifteaua pentru burger și pune-o apoi în congelator timp de o oră;
· În acest timp, toacă ceapa în cubulețe mărunte, feliază castravetele murat;
· După ce chifteaua ăngheață, preîncălzește cuptorul la 240 de grade Celsius (treapta cea mai mare, la cuptoarele care nu afișează temperatura) și gătește-o 4-5 minute;
· În timp ce carnea se gătește, încălzește pune o tigaie la încălzit și adaugă câteva picături de ulei. Pune chifla pe ambele părți câteva minute, până capătă o nuanță aurie.
· Asamblează cheesburgerul, începând cu chifla de jos. Adaugă muștar, pune carnea, apoi felia de cheddar, ketchup-ul, ceapa și castraveții, apoi pune și partea superioară a chiflei.
„Pentru a imita îndeaproape textura burgerilor de la Mc, pune burgerul la microunde timp de 10-15 secunde, pentru a obține acel efect de chiflă coaptă la aburi. Se numește Q-ing și a fost un termen pe care McDonald’s l-a folosit pentru a ajuta aromele să se combine prin intermediul mijloacelor mecanice, cum ar fi cuptorul cu microunde”, a precizat bucătarul.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!