Cum prepari acasă cheeseburger la fel de bun ca la McDonald's? Un bărbat a petrecut ani întregi perfecționând rețeta

Un bărbat pasionat de bucătărie a dezvăluit cum să pregătești în propria ta casă un cheeseburger ca la la McDonald's. A mărturisit câteva secrete, pe care le-a descoperit în anii pe care i-a petrecut încercând să descopere rețeta, dar și ingredientele de care ai nevoie. Britanicul a dezvăluit inclusiv marca de ketchup și muștar folosită pentru un gust autentic!

cheeseburger jpeg

Ki Ryu-Tatsu este un super fan al preparatelor de la McDonald's, motiv pentru care a încercat să pregătească un cheeseburger care să aibă același gust ca la fast-food. Singura diferență este că pune cu 40% mai multă carne, în rest a reușit să descopere ingredientele folosite, secretele bucătarilor de la McDonald's și cum să obțină aceeași textură a chiflei, chiar dacă o cumpără din comerț!

Vezi și:  Rețetă de Musaca exact ca la bunica! Preparatul perfect pentru seri de vară

„La început, pentru cheesburgerul clasic ai nevoie de o chiftea de vită australiană 100%, asezonată cu un praf de sare și piper. Cheeseburgerul McDonald's este completat de castraveți acri ușor acidulați, ceapă tocată, ketchup, muștar și o felie de Cheddar topit”, a scris bărbatul.

Cum prepari cheesburger ca la McDonald's

Ingrediente:

·         O chiflă de burger,

·         60 gr. de carne tocată de vită australiană (sau 100, în funcție de preferințe),

·         Jumătate de lingură de ceapă tocată mărunt;

·         3-4 feliuțe de castravete murat;

·         O felie/două felii de brânză cheddar;

·         Un vârf de cuțit de sare;

·         Un vârf de cuțit de piper;

·         O lingură de ketchup Heinz;

·         O lingură de muștar Heinz.

Ți-am mai pregătit și: 

Mod de preparare: 3 rețete de salate de sezon ușoare. Îți oferă doza zilnică de vitamine

·         Începe prin a prepara carnea de vită, pe care o asezonezi cu sare și piper. Formează chifteaua pentru burger și pune-o apoi în congelator timp de o oră;

·         În acest timp, toacă ceapa în cubulețe mărunte, feliază castravetele murat;

·         După ce chifteaua ăngheață, preîncălzește cuptorul la 240 de grade Celsius (treapta cea mai mare, la cuptoarele care nu afișează temperatura) și gătește-o 4-5 minute;

·         În timp ce carnea se gătește, încălzește pune o tigaie la încălzit și adaugă câteva picături de ulei. Pune chifla pe ambele părți câteva minute, până capătă o nuanță aurie.

·         Asamblează cheesburgerul, începând cu chifla de jos. Adaugă muștar, pune carnea, apoi felia de cheddar, ketchup-ul, ceapa și castraveții, apoi pune și partea superioară a chiflei.

„Pentru a imita îndeaproape textura burgerilor de la Mc, pune burgerul la microunde timp de 10-15 secunde, pentru a obține acel efect de chiflă coaptă la aburi. Se numește Q-ing și a fost un termen pe care McDonald’s l-a folosit pentru a ajuta aromele să se  combine prin intermediul mijloacelor mecanice, cum ar fi cuptorul cu microunde”, a precizat bucătarul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
cuplu sex
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net