Marcel Ciolacu, mai tranșant ca niciodată. Ce se va întâmpla cu tichetele de masă

Guvernul anunță posibile schimbări la tichetele de masă. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că pachetul pe măsuri fiscale pentru care își va asuma răspunderea în Parlament va fi pus în dezbatere publică în această săptămână. Totodată, premierul a  afirmat și faptul că, tichetele de masă ar putea fi plătite numerar.

 Tichetele de masă ar putea fi plătite numerar. Foto: Click.
Tichetele de masă ar putea fi plătite numerar. Foto: Click.

Tichetele de masă ar urma să fie acordate în bani

Premierul Marcel Ciolacu spune că există o propunere ca tichetele de masă să fie acordate în bani.

"Cred că săptămâna aceasta vor fi ridicate pe site-ul Guvernului în transparență. Pe urmă își iau avizele, trec prin ședință de guvern, apoi sunt înaintate Parlamentului

Procedura e de 1-2 săptămâni. Nu o să fie nimic ascuns. Am mai auzit că vrea să facă cineva o moțiune de cenzură, dar de fapt e o șmecherie pentru ca nimeni să nu știe ce e acolo, ceea ce e fals. Vor fi și zile pentru depunerea amendamentelor", a anunţat, luni, premierul Marcel Ciolacu.

De ce vrea Ciolacu să facă aceste schimbări

Ciolacu a ținut să sublinieze faptul că, firmele care emit tichetele de masă au ajunsă să perceapă un comision destul de mare și, din acest motiv i-a în calcul ca tichetele de masă să fie acordate în bani. 

 În România, există mai mulți emițători autorizați care furnizează tichete de masă. Aceștia includ companii precum Sodexo, Edenred (Ticket Restaurant) și Up Romania, care sunt printre cei mai cunoscuți furnizori de tichete de masă.

"Companiile care emit aceste tichete au ajuns la un comision destul de mare, din punctul meu de vedere, 3% la emitere, 3% la colectare, din informațiile pe care le am eu. 

Dacă nu înțelegem că nu putem să avem profit excepțional, poate și cu 1% impozit cu doi angajați, eu astfel de șmecherii nu le mai accept. 

Atunci voi lăsa alternativă. Nu vorbim de voucherele de vacanță", a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

image
image
image
image
image
image
camera ascunsa pexels jpg
Casa de marcat self scan - hipermarket FOTO Shutterstock
circul sidoli jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
ching shih captură video jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
castele romania colaj facebook jpg
permis de conducere freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net