Superba plajă din Europa, comparată cu cea din Rio de Janeiro, unde trebuie să ajungi în această vară: „Dacă există Rai pe Pământ, este posibil să fie chiar aici”

Un mic orășel din Europa i-a cucerit pe toți cu plaja sa incredibilă! Nisipul fin, apa de un turcoaz superb și peisajul spectaculos te atrag fără să vrei. De asemenea, cazarea în zonă este ieftină. Mai exact, vorbim despre plaja San Vito Lo Capo.

San Vito Lo Capo, plaja spectaculoasă din Europa comparată cu cea din Brazilia / foto: Pixabay
San Vito Lo Capo, plaja spectaculoasă din Europa comparată cu cea din Brazilia / foto: Pixabay

În vârful extrem al Siciliei de est, în provincia Trapani, la capătul Rezervației Zingaro, plaja San Vito lo Capo se întinde de-a lungul unui golf dominat de Monte Monaco. Nisipul fin și apa de un turcoaz superb te fac să crezi că ești în Caraibe. De altfel, fiind dominată de un munte verde imens, plaja a ajuns să fie comparată cu cea din Rio de Janeiro, unde faimosul munte Sugarloaf se înalță deasupra ei.

În plus, pentru că apele sale limpezi sunt puțin adânci, plaja este potrivită pentru copii. Are formă de semilună și se desfășoară pe mai bine de 3 km. Plaja este, de asemenea, un loc faimos pentru festivalul de couscous, care atrage vizitatori din întreaga lume. Frumusețea naturală și farmecul autentic al acestui loc fac din San Vito lo Capo una dintre cele mai iubite plaje din Italia.

„Dacă există Rai pe Pământ, este posibil să fie chiar aici, pe această plajă”

Iar prețurile de aici sunt unele accesibile. Turiștii se pot bucura de un masaj la doar 1 euro, iar prețul a două șezlonguri este de 15 euro pe zi, fiind chiar mai ieftin decât în România. Cei care au ajuns pe superba plajă din Italia au avut doar cuvinte de laudă la adresa ei. În timp ce unii o compară cu Brazilia, alții cu Maldive.

„Culoarea mării era ca în Maldive. Doar că după părerea mea, era mai bună. Nu era atât de cald și pentru că era mult mai mult de văzut”, a spus un turist, potrivit tabloidului britanic The Sun„Dacă există Rai pe Pământ, este posibil să fie chiar aici, pe această plajă!”, a spus un altul.

În schimb, localnicii mărturisesc că locul nu este plin de stațiuni de lux aici, însă, experiența este cât se poate de unică. „Nu vă așteptați să găsiți stațiuni de lux aici, ci mai degrabă hoteluri simple pe malul mării care uneori au propriul club de plajă. Ceea ce veți găsi în schimb este mâncare fantastică. Inclusiv rețete regionale precum pesto alla trapanese (un pesto sicilian făcut cu roșii, migdale, usturoi și busuioc) și couscous cu fructe de mare”, a spus Laura Itskowitz, localnică.

image
image
image
image
image
image
storm 4651306 1280 jpg
bacalaureat jpg
accident Suceavaa jpeg
bacalaureat adevarul jpg
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net