Prețul șezlongului pe litoralul românesc nu mai are limită. A ajuns la 100 de lei și, nu, nu îl iei acasă
Vara a început în forță cu temperaturi caniculare încă din primele zile, așa cum, de altfel, au avertizat specialiștii meteorologi. În ciuda vremii perfecte pentru plajă, desigur, cu respectarea recomandărilor medicale, plajele, cel puțin în Mamaia sunt goale. Într-o scurtă plimbare la malul mării, constănțenii au aflat și care mai sunt prețurile la șezlonguri. Așa au aflat că pe o anumită plajă acesta costă...100 de lei.
Stațiunea cu prețuri nebunești la șezlonguri
La 1 iunie s-a dat startul sezonului estival în Constanța și, deocamdată, „bate vântul” pe plajele stațiunii Mamaia și Mamaia Nord. Nici în weekend nu s eîmbulzește foarte multă lume.
Având în vedere că vremea nu poate fi cauza, s-ar putea ca pustiul de pe plajele Litoralului Românesc să fie un efect al prețurilor mari, unele de-a drptul exorbitante.
Costul de închiriere al unui șezlong a ajuns să depășească orice așteptări.
Este adevărat că prețurile diferă de la o plajă la alta, însă turiștii sau localnicii nu se înghesuie momentan pe șezlonguri. Puținii vizitatori ai plajelor preferă clasicul cearceaf pentru a se relaxa în căldura soarelui, ascultând, pe fundal, vocea suavă a vânzătorului ambulant de porumb, scrie Replica Online.
La o plajă de fițe din Mamaia Nord șezlongul costă 100 lei și în weekend, dar și pe timpul săptămânii. Într-o zi călduroasă de luni, poate din cauză că este zi de muncă sau nu, plaja este goală.
În stațiunea turistică Mamaia, prețurile diferă chiar și la plajele care sunt lipte una de cealaltă. Într-n loc șezlongul costă 30 lei în altă parte, 50 de lei.
La un simplu calcul afli că, dacă te duci de 4-5 ori la plajă și stai pe prosop, economisești cât să-ți achiziționezi propriul șezlong, după bunul plac!
Ținând cont de faptul că la plajă nu stai doar o oră-două, trebuie să luăm în calcul și cel puțin o masă și ceva de băut pe caniculă... se ajunge la o sumă destul de mare pentru salariile din România.
Bulgaria, 22 de plaje premiate
Românii spun că sunt mai mulțumiți de serviciile primite la vecini punând în balanță prețurile și calitatea. Bulgaria are 22 de plaje premiate cu Blue Flag (Steagul Albastru), în timp ce România, doar 6.
Pentru a primi această distincție, „Steagul Albastru”, plajele sunt verificate draconic și trebuie să îndeplinească peste 30 de criterii.
Cele 23 de locații de pe litoralul bulgăresc, cu una în plus în 2024 față de 2023, au fost evaluate și premiate de un juriu internațional la Copenhaga.
Practic, steagurile albastre se vor putea vedea de acum pe aproape toată coasta.
Plajele bulgare care au primit certificarea Steagul Albastru sunt: Arkutino, Dyuni – Sud, Dyuni, Harmanite, Sozopol – Central, Camping Chernomorets Beach, Pomorie – Est, Nesebăr – Sud, Sunny Beach – Sud, Sunny Beach – Central, Sunny Beach – Nord,
Sveti Vlas – Central, Sveti Vlas – Plaja nouă, Sveti Vlas – Est, Obzor – Centru, Byala – Sud, Plaja Hizha Chernomorets, Zi însorită, Nisipurile de Aur, Kranevo – Nord, Albena, Laguna Byalata.
Cele 6 plaje premiate din România sunt: Citadel Beach; Plaja Azur; Vega Vintage Beach – Mamaia; Phoenicia Beach; Marina Regia Beach, “Phoenicia Blue View” din Olimp.